Markus Neby, Silje Nordnes og Ronny Brede Aase er programledertrioen i P3Morgen.
Markus Neby, Silje Nordnes og Ronny Brede Aase er programledertrioen i P3Morgen.

Programlederne gir seg i P3morgen - NRK utvikler nytt morgenkonsept

Etter ti år er det slutt for morgentrioen.

Publisert

Programlederne Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby er tre av P3s største profiler, og har ledet P3-lytterne gjennom morgensendingene i en årrekke. 

20. desember har programlederne hatt sin siste sending med P3morgen og nye koster skal slippe til.

– Det er en tid for alt. Vi er så vanvittig takknemlige for alle de årene Ronny, Silje og Markus har stått opp sammen med folk i inn- og utland og gitt oss en varm og morsom start på dagen. Heldigvis er det fortsatt noen måneder igjen, forteller redaksjonsleder Mats Borch Bugge for radio og podkast i NRK P3 Oslo til P3.

Redaksjonsleder Mats Borch Bugge for radio og podkast i NRK P3 Oslo.
Redaksjonsleder Mats Borch Bugge for radio og podkast i NRK P3 Oslo.

Programmet har vunnet en rekke priser, blant annet stakk gjengen av med publikumsprisen og «Årets radionavn» i 2016

De vant også prisen for årets intervju på radio i 2016, etter at de intervjuet kronprins Haakon.

Ifølge NRK jobber de nå med å utvikle et nytt morgenkonsept, men at det blir med andre programledere. Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby skal fortsatt jobbe i NRK, men med andre prosjekter.

Se deler av intervjuet her: 

Konseptet slik lytterne kjenner det i dag kom på luften for første gang i 2009, da med Ronny Brede Aase og Live Nelvik som programledere. Siden har radioprofiler som Steinar Sagen, Siri Kristiansen, Henrik Thodesen, Live Elvsåshagen og Martin Beyer-Olsen vært innom som programledere.

- Det har vært en udelt ære å få lede morgenen på P3. Noe jeg på forhånd ikke en gang turte å drømme om å få oppleve. Nå er det på tide at noen andre får kjenne på den fantastiske følelsen av å vekke det unge Norge hver eneste dag, forteller Ronny Brede Aase til P3.

- P3morgen har vært jobben min, og nærmest mitt andre hjem, gjennom nesten hele 20-åra, så det føles litt uvirkelig å skulle slutte med det. Det er sårt og trist og skummelt. Men av en eller annen merkelig grunn føles det også riktig, uten at det er så lett å forklare hvorfor, sier Markus Neby til P3.

- Jeg elsker å starte dagen med Ronny, Markus og verdens beste lyttere. Jeg kan ikke tro hvor heldig jeg er som har fått lov til det i snart 10 år. Som et stort b-menneske har det vært utfordrende å få arbeidstiden til å fungere med resten av livet, men P3morgen har trumfet alt annet. Nå har jeg lyst til å gi meg mens leken er god og det føles riktig at vi tre gir oss sammen, sier Silje Nordnes til P3.

Powered by Labrador CMS