NRK ble felt i PFU for Brennpunkt-dokumentar om sexsalg i massasjesalonger.

NRK felt i PFU for Brennpunkt-dokumentar 

PFU mener at NRK brøt god presseskikk for Brennpunkt-dokumentaren om sexsalg i massesjesalonger.

Publisert Sist oppdatert

NRK er igjen felt i PFU for brudd på Vær Varsom-plakatens punkt 4.7 og 4.1 for Brennpunkt-dokumentaren om sexsalg i massasjesalonger.

PFU konkluderte i et lukket møte onsdag at de skjulte opptakene til NRK av kvinner som jobber i bransjen ikke var godt nok anonymisert, og at NRK skulle tatt større hensyn til en sårbar part.

Det er Prostituertes Interesseorganisasjon i Norge (PION) som klaget inn NRK.

NRK ble også i mars felt for samme dokumentar. Da var det Kirkes Bymisjon som klaget inn mediehuset for å ikke ha gjort nok for å anonymisere kvinnene. De ble da felt på de samme punktene, 4.1 om saklighet og omtanke og 4.7 om identifisering.

Kvinnene som har samtykket til PION sin klage var ikke med i behandlingen da Kirkens Bymisjon fikk sin sak behandlet. PFU skriver at de dermed også har rett til å klage inn publiseringen.

Etikkredaktør i NRK, Per Arne Kalbakk sier til Medier24 at fellelsen ikke kom som en overraskelse.

– Vi har erkjent at anonymisering i samme tilfeller må gjøres grundigere, og dokumentaren er i ettertid også omredigert slik at anonymiseringen er mer omfattende enn den opprinnelige versjonen som ble publisert, forteller han.

Etikkredaktøren var selv til stede da saken ble behandlet for lukkede dører.

– Vi har absolutt tatt lærdom av dette. Det gjorde vi også etter den første grundige behandlingen av den første klagen. I den type sammenhenger som dette, som også gjelder forhold som er sårbare for den det gjelder, så må vi anonymisere grundigere i en publisering, sier han.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS