NRK tapte 206 millioner i fjor

2019-resultatene for NRK er klare og statskanalen begrunner det negative resultatet med ekstraordinære kostnader knyttet til avvikling av lisensavdelingen og flytting fra Marienlyst.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRKs årsregnskap og allmennkringkasterrapport er klar - og årsregnskapet viser et negativt resultat på 206 millioner kroner, skriver NRK en pressemelding.

2019 er det siste året NRK er lisensfinansiert, og i meldingen skriver de at det negative resultatet skyldes i hovedsak ekstraordinære kostnader knyttet til avvikling av NRKs lisensavdeling og nedbemanning av nærmere 100 ansatte ved avdelingen.

– Dette har belastet regnskapet dels i form av avsetninger til tap på utestående krav, dels i form av avsetninger til sluttvederlag og andre avviklingskostnader, sier NRKs fungerende økonomidirektør, Ole André Hansen i meldingen. 

Det negative resultatet er også knyttet til NRKs planer om å flytte fra Marienlyst og prosessen rundt tomtesalget. 

– Prosjektet gikk fra å utrede mulighetene for flytting, til å kunne starte det konkrete arbeidet med salg av Marienlyst og søk etter tomt for et nytt hovedkontor. Ekstraordinære kostnader knyttet til forberedelser for salg av Marienlyst og kjøp av ny tomt er belastet regnskapet. NRKs ordinære virksomhet var i henhold til plan for 2019, sier Ole André Hansen i meldingen. 

Samtidig skriver NRK at 89 prosent av befolkningen brukte hver dag ett eller flere tilbud fra NRK i året som gikk - det er den høyeste dekningen de har hatt, ifølge dem selv.

– NRKs oppdrag er å oppfylle sosiale, kulturelle og demokratiske behov i samfunnet. Vi skal tilby innhold som folk i Norge velger fordi de opplever at det angår dem, at det gir gjenklang i deres liv og virkelighet. Hele 89 prosent av befolkningen valgte hver eneste dag ett eller flere av NRKs tilbud. Det er to prosentpoeng opp fra 2018 og den høyeste dekningen vi har målt noen gang, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i meldingen.

Powered by Labrador CMS