Disse seks er klare for NRK. Øverst fra venstre: Solveig Nordberg, Mirja Flodin, Ailo Thomassen, Inga Máret Solberg Åhren, Biret Inger Mathisdatter Eira og Ida Emilie Lindseth.

Disse seks samiske talentene er klare for NRK

Fra august til juni skal de seks nye kandidatene utvikle seg og bli bedre kjent med mediebransjen og de samiske språkene.

Publisert Sist oppdatert

Tredje kull er klare for et år med læring gjennom NRKs samiske talent- og rekrutteringsprogram. Det melder NRK selv i en pressemelding mandag.

– Jeg visste ikke hva jeg ville gjøre etter videregående. Da jeg så annonsen til NRK, virket det veldig spennende. Jeg gleder meg til å prøve noe nytt og se hvordan man jobber i mediebransjen, sier Solveig Fossum Nordberg fra Snåsa.

Kandidatene er mellom 18 og 22 år, og er godt spredd geografisk, som Ida Emilie Lindseth som er oppvokst i Lillestrøm med samiske foreldre.

– Det å få muligheten til å jobbe i Sápmis største mediehus blir utrolig spennende. Jeg gleder meg til å samarbeide og lære fra dyktige og erfarne NRK-kolleger, ikke minst å jobbe med utvikling av samisk medietilbud for spesielt barn og unge, sier hun.

I tillegg kommer Mirja Flodin fra Sverige, mens Ailo Thomassen har tilknytning til både Umeå i Sverige og Hamarøy i Nordland.

Mona Solbakk er ansvarlig for programmet, og er fornøyd med deltakernes ulike språkbakgrunner.

– Vi ønsker å bli bedre på lule- og sørsamisk, og har ambisjoner om å øke tilbudet vårt på de språkene. Derfor er vi helt avhengig av å gode sør- og lulesamiskspråklige journalister innen alle sjangre, fra innhold for barn og unge til underholdning og nyheter, sier Solbakk.

– NRK Sápmi skal være relevant og viktig for alle samer, og det klarer vi ikke uten gode, samiskspråklige historiefortellere og innholdsskapere.

Powered by Labrador CMS