NRK og TV 2 sikrer seg rettighetene til skiskyting. Her fra da Marte Olsbu Røiseland gikk inn til en 3.plass under normaldistanse 15 km kvinner under VM i skiskyting 2020 i Anterselva.
NRK og TV 2 sikrer seg rettighetene til skiskyting. Her fra da Marte Olsbu Røiseland gikk inn til en 3.plass under normaldistanse 15 km kvinner under VM i skiskyting 2020 i Anterselva.

NRK og TV 2 sikrer seg skiskyting-rettigheter fram til 2026

Avtalen har mulighet for forlengelse fram til 2030. – Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Publisert

NRK og TV 2 har gjennom EBU sikret seg rettighetene til verdenscup og VM i skiskyting fram til 2026, med mulighet til forlengelse av avtalen fram til 2030.

Det opplyser kanalene i en melding onsdag.

– Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Dette er innholdet i rettighetspakken: 

  • 58 verdenscuprenn per sesong 
  • Årlig VM med 12 øvelser per år (unntatt OL-år) 
  • Årlig EM, Junior-VM og Ungdoms-VM 
  • 8 helger med IBU-cup hver sesong 
NRKs Thor Gjermund Eriksen og TV 2s Olav T. Sandnes. Arkivfoto.
NRKs Thor Gjermund Eriksen og TV 2s Olav T. Sandnes. Arkivfoto.

 Vi er glade for at vi sammen har klart å sikre skiskyting på frie og åpne kanaler for publikum i Norge. Slik rettighetsmarkedet har utviklet seg er det krevende for en allmennkringkaster som NRK å kjøpe de største rettighetene alene. Denne avtalen gir oss fortsatt en sterk posisjon på vintersport i 10 år framover, sier Thor Gjermund Eriksen i en melding.

– Skiskyting er en svært attraktiv TV-idrett, så vi ser virkelig fram til å vise dette på våre plattformer i årene som kommer. At våre to allmennkringkastere sammen sikrer seg denne rettigheten er utelukkende positivt for norske TV-seere, fortsetter administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 i meldinga.

– Vi har tro

Olle Dahlin, president i IBU, understreker at det viktigste for IBU er et langsiktig samarbeid med mediehus som vil utvikle skiskyting, og som kan formidle dette til et stort publikum.

– NRK har gjennom 20 år gjort nettopp dette. Vi har stor tro på at NRK og TV 2 sammen vil gjøre produktet enda sterkere, sier Dahlin.     

– Det aller viktigste nå har vært å få signert denne langsiktige avtalen, fordelingen vil vi komme tilbake til. Vi har gode erfaringer fra vårt samarbeid om EM og VM i fotball, og vi har store ambisjoner om å løfte skiskyting ytterligere på alle plattformer til beste for publikum, avslutter kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes. 

Medier24 kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS