NRK og TV 2 sikrer seg rettighetene til skiskyting. Her fra da Marte Olsbu Røiseland gikk inn til en 3.plass under normaldistanse 15 km kvinner under VM i skiskyting 2020 i Anterselva.

NRK og TV 2 sikrer seg skiskyting-rettigheter fram til 2026

Avtalen har mulighet for forlengelse fram til 2030. – Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

NRK og TV 2 har gjennom EBU sikret seg rettighetene til verdenscup og VM i skiskyting fram til 2026, med mulighet til forlengelse av avtalen fram til 2030.

Det opplyser kanalene i en melding onsdag.

– Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Dette er innholdet i rettighetspakken: 

  • 58 verdenscuprenn per sesong 
  • Årlig VM med 12 øvelser per år (unntatt OL-år) 
  • Årlig EM, Junior-VM og Ungdoms-VM 
  • 8 helger med IBU-cup hver sesong 
NRKs Thor Gjermund Eriksen og TV 2s Olav T. Sandnes. Arkivfoto.

 Vi er glade for at vi sammen har klart å sikre skiskyting på frie og åpne kanaler for publikum i Norge. Slik rettighetsmarkedet har utviklet seg er det krevende for en allmennkringkaster som NRK å kjøpe de største rettighetene alene. Denne avtalen gir oss fortsatt en sterk posisjon på vintersport i 10 år framover, sier Thor Gjermund Eriksen i en melding.

– Skiskyting er en svært attraktiv TV-idrett, så vi ser virkelig fram til å vise dette på våre plattformer i årene som kommer. At våre to allmennkringkastere sammen sikrer seg denne rettigheten er utelukkende positivt for norske TV-seere, fortsetter administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 i meldinga.

– Vi har tro

Olle Dahlin, president i IBU, understreker at det viktigste for IBU er et langsiktig samarbeid med mediehus som vil utvikle skiskyting, og som kan formidle dette til et stort publikum.

– NRK har gjennom 20 år gjort nettopp dette. Vi har stor tro på at NRK og TV 2 sammen vil gjøre produktet enda sterkere, sier Dahlin.     

– Det aller viktigste nå har vært å få signert denne langsiktige avtalen, fordelingen vil vi komme tilbake til. Vi har gode erfaringer fra vårt samarbeid om EM og VM i fotball, og vi har store ambisjoner om å løfte skiskyting ytterligere på alle plattformer til beste for publikum, avslutter kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes. 

Medier24 kommer tilbake med mer.

Powered by Labrador CMS