Vibeke Fürst Haugen lar ikke NRK-ansatte få ha Tiktok på tjenestetelefonene sine.
Vibeke Fürst Haugen lar ikke NRK-ansatte få ha Tiktok på tjenestetelefonene sine.

NRK-ansatte får ikke ha Tiktok

Ansatte får ikke ha Tiktok på tjenestetelefonene, men NRK vil likevel fortsette å publisere innhold på appen.

Publisert Sist oppdatert

– NRK har hatt en gjennomgang av de sikkerhetsmessige utfordringene knyttet til bruk av Tiktok, og konkludert med å ikke tillate applikasjonen installert på mobiler og nettbrett som er koblet til NRKs systemer.

Det melder NRK selv at de har fått opplyst i en intern melding.

Fortsetter å publisere på TikTok

Da Medier24 pratet med kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen før påske, fortalte hun allerede da at NRK jobbet med å se på sitt forhold til Tiktok.

Nå skriver kanalen i brev til Kulturdepartementet som Medier24 har fått innsyn i at selv med forbud vil de likevel vil publisere innhold i appen.

– Av hensyn til at NRK fortsatt publiserer innhold på TikTok vil det være tillatt å ha TikTok installert på mobile digitale enheter i tilknytning til produksjon av innhold, men da ikke koplet til NRKs nettverk.

NRK har flere kontoer på Tiktok. Blant annet NRK Supernytt, med over 240.000 følgere. Også programmene NRK Unormal og NRK 4.etg har egne kontoer på appen.

Vurderer å droppe

I brevet til departementet skriver NRK at de skal gjøre en vurdering av Tiktok som publiseringsplattform.

– Dette arbeidet pågår fortsatt, står det i brevet datert 30. mars.

I slutten av mars gikk blant annet Stortinget og flere kommuner inn for å forby ansatte å ha Tiktok på sine tjenestetelefoner, etter at Nasjonal Sikkerhetsmyndighet anbefalte å ha ikke ha den på telefonen for statsansatte.

Forbudet gjelder også for ansatte ved Universitetet i Oslo, men de sa i mars at de likevel vil bruke appen for å nå studentene. Også politiet, som har brukt appen flittig som en del av Nettpatruljen, gjør egne grep for å kunne fortsette å bruke appen.

Kringkastingssjefen også tidligere innrømmet at hun har den populære appen på sin telefon.

Powered by Labrador CMS