TV 2 krymper konsernledelsen: Henter Sarah Willand fra Egmont, og gir Kjetil Nilsen ny tekno-jobb

Finner ny direktør fra sin gamle arbeidsplass.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge, og blant annet fra Kampanje.com, vært spekulert i hvilke endringer TV 2 vil gjøre i ledergruppa.

Denne uka ble det klart, og i en pressemelding onsdag formiddag offentliggjorde TV 2 endringene - etter at både kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy og HR-direktør Ann Kristin Søreid varslet sin avgang tidligere i år.

De to viktigste endringene er som følger:

  • TV 2 oppretter en ny enhet for Betal-TV og Teknologi som ledes av Kjetil Nilsen.
  • Samtidig ansettes Sarah Willand som ny organisasjons- og kommunikasjonsdirektør.

Dette sier TV 2-sjef Olav Sandnes om endringene:

- TV 2 har nå behov for en mindre og mer kompakt ledergruppe med evne til å agere raskt på de endringer vi løpende ser i markedet. Dette medfører også at det blir et noe bredere ansvar for flere av lederne i ledergruppen, sier Olav T. Sandnes.

Slår sammen funksjoner

Ifølge pressemeldingen skjer de største endringene ved at alle funksjoner innen betal-tv, distribusjon og teknologi slås sammen til en enhet i Bergen. Samtidig blir områdene organisasjon, HR og kommunikasjon en samlet enhet.

Kjetil Nilsen, som i dag er strategidirektør, skal lede den nye enheten for Betal-TV og Teknologi i Bergen.

- Reklame- og brukerinntekter utgjør de to sentrale inntektsstrømmene i TV 2. Etter oppkjøpet av C Mores norske virksomhet står nå hvert område for rundt halvparten av TV 2 sine inntekter. Dette må også reflekteres i hvordan TV 2 er rigget organisatorisk i årene som kommer, sier Olav T. Sandnes.

Øivind Johannessen som i dag er direktør for Distribusjon og Teknikk vil inngå i avdelingen for Betal-TV og Teknologi, og vil fortsatt sitte i ledergruppen frem til nyttår.

Henter tidligere kollega

Organisasjon og kommunikasjon blir den andre nye store enheten, som skal ledes av Sarah Willand. Hun kommer fra Egmont Publishing hvor hun har vært HR- og kommunikasjonsdirektør.

Dermed henter TV 2-sjef Sandnes en tidligere kollega; før han overtok TV 2-jobben var han administrerende direktør i norske Egmont Publishing - TV 2s «søsterselskap».

- Som resten av medieverden står TV 2 midt i en transformasjon som er veldig spennende og hvor organisasjon og kommunikasjon er sentrale områder for å lykkes. Jeg kjenner TV 2 som en fremoverlent organisasjon med dyktige og engasjerte mennesker, hvor kultur, kompetanse og kommunikasjon står høyt på agendaen. Dette var derfor en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg og som jeg gleder meg til å gripe tak i sammen med resten av ledergruppen og organisasjonen i TV 2, sier Sarah Willand.

TV 2s ledergruppe består nå av:

  • Administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes
  • Program- og kanaldirektør Trond Håndlykken Kvernstrøm
  • Nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther
  • Salgs- og markedsdirektør Bjørn Gunnar Rosvoll
  • Direktør Betal-TV og Teknologi Kjetil Nilsen
  • Økonomidirektør Maria Borch Helsengreen
  • Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand
  • Direktør Fellesoperasjoner Betal-tv Øivind Johannessen (tom 31.12.2015)
Powered by Labrador CMS