TV 2 kutter totalt 177 årsverk. Varsler sterkere satsing på Sumo - og skal lage mer «viktig underholdning»

Blodrødt i Bergen, men også klare ambisjoner for framtida: Vil lage flere programmer som «Åsted Norge» og «Petter Uteligger», i skjæringspunktet mellom nyheter og underholdning.

Publisert Sist oppdatert

I en melding torsdag formiddag, etter allmøte og informasjon overfor ansatte, bekrefter TV 2 at de har en overtallighet på 113 årsverk.

Dette etter at 64 medarbeidere allerede har valgt å benytte seg av det åpne sluttpakketilbudet fra mai til midten av september.

Dermed kutter TV 2 i år hele 177 årsverk - omtrent 20 prosent av alle ansatte. 

– Vårt mål er å oppnå flest mulig frivillige løsninger. Nå skal vi sammen med tillitsvalgte drøfte den videre prosessen, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Nyhetsavdelingen i TV 2 ble torsdag informert om at det er 23 overtallige i avdelingen.

De ansatte i TV 2 ble torsdag orientert om spareplanene av ledelsen. Kanalen har antydet et behov for å spare 350 millioner kroner fram mot 2020. 

 

LES OGSÅ:

TV 2 flytter all nyhetsproduksjon til Nyhetskanalen. Karianne Solbrække blir nyhetsredaktør

I dag forteller TV 2-sjefene hvor mange som må gå – og hvordan de nå skal lage TV for framtida med mindre penger

Satser sterkere på Sumo

TV 2-sjef Sandnes sier som antydet i vår at TV-kanalen skal ha flere bein å stå på, og derfor skal restrukturere for å satse på TV 2 Sumo.

– Over tid har vi prioritert for stor del av ressursene våre mot lineær-tv, som ikke lenger reflekterer markedet eller tv-seingen. Derfor har vi presentert hva TV 2 skal leve av i 2020, deriblant en storsatsing på TV 2 Sumo. Det betyr at vi vil rette langt større ressurser dit, sier Sandnes.

 

Vil lage mer viktig underholdning

I vår varslet TV 2 en sterkere satsing på norske programmer, og mindre ressurser til amerikanske serier - som konsumentene i dag får fra Netflix og andre leverandører.

Torsdag varsler Sandnes en sterkere satsing på programmer som Åsted Norge og Petter Uteligger, altså underholdning med et «viktigere» preg enn ren moro.

– Lineær-tv vil fortsatt være viktig, sammen med TV 2 Sumo. TV 2 skal utvikle enda flere programkonsepter i skjæringspunktet mellom nyheter og underholdning. TV 2 skal også være en stor og viktig underholdningsleverandør som treffer det brede lag av befolkningen, sier TV 2-sjefen.

  

Vil ha motytelse for å bli i Bergen

TV 2 varslet torsdag heller intet ønske om å forlate Bergen - og ønsker å fortsette som kommersiell allmennkringkaster. I meldingen heter det at TV 2 er posisjonert for å søke på et en avtale om daglige nyhetssendinger og hovedkontor i Bergen, såfremt det følger en relevant motytelse for merkostnadene.

– TV 2 vil ha Norges største redaksjonelle miljø, for NRK. Vi skal levere daglige nyhetssendinger, være en alternativ nyhetsleverandør og bidra til en opplyst samfunnsdebatt. Balansen mellom Bergen og Oslo er opprettholdt i den nye organisasjonen, sier Sandnes.

 

Powered by Labrador CMS