Oppturen etter de gode kvartalstallene ble kortvarig: Schibsted-kursen fortsetter nedover - 32 milliarder kroner «borte» på ett år

Men konsernsjef Rolv Erik Ryssdal tror på eget selskap, og benytter sjansen på lav kurs til å kjøpe aksjer for én million kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Schibsted ASA la for en drøy uke siden fram gode kvartalsresultater, og fikk en liten opptur på børsen fredag 4. november.

Men den oppturen ble kortvarig:

Mediekonsernet fortsetter i november å falle på børsen, og A-aksjen ble i går mandag handlet for rundt 180 kroner. Det er historisk sett på samme nivå som for flere år siden, og langt bak de høye kursene vi har sett de seneste åra.

I november 2015 toppet aksjen 324,70 kroner på Oslo børs. Da hadde hele selskapet en verdi på 72,3 milliarder kroner.

I dag er selskapet verdt 40,3 milliarder.

Med andre ord er 32 «papirmilliarder» borte på ett år.

Denne grafen fra Oslo Børs viser tydelig hvor dramatisk utviklingen har vært:

Kjøper aksjer selv

Men konsernsjef Rolv Erik Ryssdal tror på eget selskap. På gode kurser i fjor benyttet han og mange Schibsted-topper anledningen til å selge ut deler av sin egen aksjebeholdning for å ta god fortjeneste.

Nå nytter Ryssdal sjansen til å kjøpe på lav kurs, og kjøpte mandag 6600 B-aksjer i Schibsted ASA, til en kurs på 174,92 per aksje - til sammen rundt 1 million kroner.

Dette ifølge en børsmelding fra konsernet.

Ryssdal eier per dags dato 20.178 A-aksjer og 35.492 B-aksjer, til en verdi på til sammen 9,8 millioner kroner.

Men også konsernsjefen har tålt et stort papirtap på børsen i år: For ett år siden ville de samme aksjene vært verdt 17,7 millioner kroner.

LES OGSÅ: Etter en tøff høst på børsen, leverer Schibsted sterkt 3. kvartal med nær 4 milliarder i omsetning. Og 44 prosent margin på rubrikk

Men har markedet tro på Schibsted? Ja, uttalte Henriette Trondsen fra Arctic Securities tidligere i høst: Tror fortsatt på Schibsted som langsiktig investering

Dette sa konsernsjef Rolv Erik Ryssdal til Medier24 for en drøy uke siden:  

- Framtida ser lys ut for rubrikk fortsatt, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted ASA. Rubrikkmarkedene leverer gode tall, mens inntektene faller tungt i mediehusene. Konsernet leverte nær 4 millarder kroner i omsetning tredje kvartal, og tett opp mot 400 millioner i resultat før skatt. > Les mer på medier24.com!

Posted by Medier24.com on 4. november 2016

Powered by Labrador CMS