Magasinet Tara kåret Årets modigste kvinne 2015

Vinneren ble Sina Saltbones fra Refugee Alliance.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Magasinet Tara kåret tirsdag kveld Årets modigste kvinne 2015, opplyser bladet i en pressemelding:

- Vinneren ble Sina Saltbones (42) fra Kristiansund, leder av flyktningorganisasjonen Refugee Alliance, som blant annet jobber med å gi traumebehandling til unge jenter som har vært holdt som sexslaver hos IS-soldater i Nord-Irak. 

Det er femte gang Tara arrangerer denne kåringen.

Her er juryens begrunnelse:

"Årets vinner er en do-er. Der andre nedsetter komiteer og venter på utredninger, reiser hun ut i felten og gjør det som må gjøres. Hennes drivkraft er å hjelpe dem som har minst, nemlig flyktningene. Målet er å gi mennesker som har opplevd alvorlige traumer et verdig liv - selv om det krever at hun setter  sitt eget liv og sin egen helse i fare. Sina Saltbones er Årets Modigste kvinne 2015!"

Vinneren selv var veldig fornøyd med å få den prestisjefulle prisen:

- Jeg er så utrolig glad og takknemlig for å få prisen. Pengepremien på 50 000 kroner kommer godt med til prosjektene våre, for organisasjonen får ikke noen form for statlig støtte. Pengene skal gå med til å trøste, styrke og gi håp til flyktninger. Og jeg må få understreke at jeg ikke gjør jobben alene, jeg har 36 modige ansatte i flyktningeleirer og traumesenter og 50 frivillige som også jobber dag og natt for saken.

- Men jeg håper at jeg ved å vinne prisen kan inspirere andre også til å følge drømmen sin, sier Sina til Tara.

Hun er glad for engasjementet det norske folk har vist for flyktninger i det siste:

- Jeg synes det er flott at det virker som det norske folk har våknet den siste tiden når det gjelder å hjelpe, men jeg ønsker å slå et slag for de flyktningene vi aldri hører om i media, men som har minst like mye behov for hjelp. 

På 2. plass kom Anna Owczarz og 3. plass Katrine Olsen Gillerdalen. 

- Vi i juryen er utrolig imponert over den innsatsen Sina Saltbones og organisasjonen hennes har lagt ned for flyktningene, og ikke minst for jentene i Nord-Irak som har unnsluppet IS-soldatenes tortur. 

- Med denne prisen ønsker vi å vise at mot er så mangt, og vi er veldig stolte av de seks sterke finalistene våre. At Sina til slutt vant, det gjenspeiler den tiden vi er i nå, og var veldig fortjent, sier Taras sjefredaktør Torunn Pettersen.

Tidligere vinnere:

2011: Torill Hansen (reddet overlevende i sjøen ved Utøya)

2012: Alexandra Bech Gjørv (Leder av 22. juli-kommisjonen)

2013: Anbjørg Sætre Håtun (for sin åpenhet rundt kreftsykdommen)

2014: Lindis Hurum (Nødhjelpskoordinator i Leger uten Grenser)

Powered by Labrador CMS