Elin Floberghagen blir ny generalsekretær i Norsk Presseforbund

– Vi er meget tilfreds med den løsningen. Vi får en flink generalsekretær, som på en god måte kan representere de ulike organisasjonene som utgjør presseforbundet, sier styreleder Gunnar Kvassheim.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I dag vedtok et enstemmig styre i Norsk Presseforbund å ansette Elin Floberghagen (47) som ny generalsekretær. Det er ikke kjent når hun tiltrer stillingen.

Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i Fagpressen. Før dette var hun leder i Norsk Journalistlag.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på utfordringene som generalsekretær i Norsk Presseforbund. NP er en unik og viktig organisasjon for mediebransjen og for publikum. I en tid der journalistikken er under press, er det viktigere enn noen gang at bransjen jobber sammen for høy etisk standard, tilgang til informasjon og for uavhengige, frie medier, sier Elin Floberghagen i en pressemelding. 

De tre søkerne til stillingen var:

  • Elin Floberghagen, 47 år, adm. dir. i Fagpressen
  • Siri Gedde-Dahl, 56 år, journalist i Kapital
  • Erik Stephansen, 58 år, nyhetsredaktør i Nettavisen

TV: Se vår videreportasje med Elin Floberghagen hos kollegene i Fagpressen

Elin Floberghagen blir ny generalsekretær i Norsk Presseforbun...

- Jeg må finne min form. Jeg er åpenbart ikke en kopi, verken av Kjersti eller Per Edgar, sier Elin Floberghagen. I dag ble hun ansatt som generalsekretær i Norsk Presseforbund, og gleder seg med «skrekkblandet fryd» til å ta fatt på den viktige oppgaven. Vi møtte Elin og kollegene på jobb hos Fagpressen fredag:

Posted by Medier24.com on 25. november 2016

Spennende og krevende jobb

– En veldig spennende, men krevende jobb, konstaterer Floberghagen overfor NTB.

Hun peker på at det knapt finnes noe annet land i verden som har et slikt fellesorgan for medieorganisasjoner og -bedrifter. Norsk Presseforbund har som hovedoppgave å røkte den etiske standarden, pressefriheten og yrkesetikken.

– Det er kjempeviktig å både forvalte og fornye etikken, slår den nye generalsekretæren fast.

– I en tid der journalistikken er under press, er det viktigere enn noen gang at bransjen jobber sammen for høy etisk standard, tilgang til informasjon og for uavhengige, frie medier, sier hun.

– Mulighetene til å publisere uredigerte meninger og unngå kritiske spørsmål er større enn noensinne. Det øker viktigheten av redigerte og redaktørstyrte medier, mener Floberghagen.

– Samtidig produseres det veldig mye god journalistikk i et veldig mangfoldig medielandskap. Det må vi ikke glemme, sier hun.

Debatten om ansettelsen varte i null sekunder

Styreleder Gunnar Kvassheim sier til Medier24 at han er glad for å ha kunnet ansette Floberghagen.

– Et enstemmig styre har tilsatt Elin Floberghagen som ny generalsekretær i Norsk Presseforbund. Vi er meget tilfreds med den løsningen. Vi får en flink generalsekretær, som på en god måte kan representere de ulike organisasjonene som utgjør presseforbundet.

–  Elin har bred erfaring fra pressearbeid og kjenner utmerket til det som skjer i redaksjonene - hun er meget kompetent, sier han.

– Debatten i dag viste enstemmighet, for den varte i null sekunder?

– Ja, vi har jobbet grundig med denne saken og det kom en enstemmig innstilling fra ansettelseutvalget og den fikk bred tilslutning i styret.

Veldig erfaren

– Hva kan du si om den nye generalsekretæren?

– Hun er veldig erfaren. Hun har vært sentral i NJ som leder og jobbet tildels i presseforbundet - nå er hun i Fagpressen, hvor hun er direktør. Hun har god kjennskap til bransjen og de områdene pressen jobber for: Ytringsfrihet, offentlighetsspørsmål og etikk.

– I tillegg har hun god ledererfaring. Jeg tror dette blir en god leder innad og utad med tanke på opinionen, der vi skal fremføre vårt budskap tydelig. 

– Hun har riktig nok ingen erfaring fra aktivt pressearbeid fra siste drøyt 10 årene, er det en ulempe?

– Det er alltid en fordel å ha bredest mulig erfaring og nyest mulig, men Elin har bred erfaring fra pressearbeid og kjenner utmerket godt til det arbeidet som skjer i de ulike redaksjonene og de avveiningene som både redaktører og journalister daglig foretar. Så hun er meget kompetent på det området.

Se videointervju med styrelederen her (Video: Gard L. Michalsen)

NÅ: Elin Floberghagen blir ny generalsekretær i Norsk Presseforbund. Styreleder Gunnar Kvassheim om valget

Posted by Medier24.com on Friday, November 25, 2016

Powered by Labrador CMS