TV 2 tar opp kampen mot VG og DN om den beste politiske journalistikken: Oppretter ny politisk avdeling

– Vi skal sette dagsorden, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes som varsler at det kommer flere nye årsverk som skal satse på politikk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 slipper nyheten tirsdag overfor Medier24.

– Vi opprettet en politisk avdeling som skal jobbe mer systematisk med den beste politiske journalistikken. Vi har i dag flere dyktige medarbeidere innen politikk som nå skal få flere ressurser, sier han.

Politikk og næringsliv

Avdelingen skal ikke bare komme med løpende politiske nyheter som i dag, men også jobbe mer langsiktig med dypere saker. Avdelingen skal ha hovedsete i Oslo. 

– Vi vil sette mer dagsorden. Det handler ikke om få SKUP-priser, men om å få opp graden av egenjournalistikken som har verdi for oss, som kommersiell allmennkringkaster. Politikk og næringsliv er er viktig områder for oss, fortsetter han.

I dag har de flere medarbeidere som jobber primært med politikk, men dette skal struktureres mer. Kommentatorene og politiske journalister skal få en egen avdelingsleder – som er en stilling som lyses ut internt, sier han til Medier24.

– I dag er det kanskje DN og VG som har spesielt hatt et fokus på løpende politisk journalistikk. Er dette for å møte de?

– Vi er mer opptatt av vårt eget samfunnsoppdrag enn å ha fokus på det du nevner der, men det er klart at det er viktig for vårt publikum å få den beste politiske journalistikken og vi ønsker å være der at vi skaper flere dagsordensettende saker.

– Styrker journalistikken vår

Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 forteller videre at kanalen antar at den nye avdelingen vil bestå av ca. 10 personer totalt – av de eksisterende journalistene og kommentatorene – pluss ferske som skal lyses ut internt og eksternt.

Karianne Solbrække, nyhetsredaktør i TV 2.

Satsingen kommer som en direkte konsekvens av at TV 2 i fjor fikk en avtale med Kulturdepartementet om å bli kommersiell allmennkringkaster i Norge. Avtalen innebærer at TV 2 kan få opp mot 135 millioner kroner i året.

– Vi sa at når vi får den avtalen på plass, så vil vi styrke journalistikken vår. Og det følger vi nå opp, sier Solbrække til Medier24.

Powered by Labrador CMS