Peter R. de Vries i 1995.
Peter R. de Vries i 1995.

Nederland tok farvel med drept journalist

Hundrevis av nederlendere tok onsdag et siste farvel med den velkjente krim- og gravejournalisten Peter de Vries, som ble skutt i et attentat i Amsterdam.

Publisert

De Vries ble skutt utenfor et TV-studio i sentrum av Amsterdam 6. juli. Han ble truffet av fem skudd og døde ni dager senere av skadene.

Onsdag kunne publikum ta et siste farvel ved kisten, som sto i Carre Theatre i Amsterdam. Hundrevis av mennesker sto og ventet da dørene ble åpnet i morgentimene.

To menn ble pågrepet kort tid etter attentatet og sitter i varetekt. Den ene av dem, en 21 år gammel mann fra Rotterdam, mistenkes for å ha skutt 64-åringen, mens en 35 år gammel polsk mann bosatt i Nederland mistenkes for å ha kjørt fluktbilen.

Familiemedlemmer av 21-åringen har fortalt at han ble lovet 150.000 euro, over 1,5 millioner kroner, av en kriminell bande for å drepe de Vries.

Narkotopp

De Vries var den siste tiden rådgiver for et av aktoratets stjernevitner i saken mot den antatte narkotoppen Ridouan Taghi.

Marokkanskfødte Taghi, som lenge var Nederlands mest ettersøkte mann, ble pågrepet i Dubai i desember 2019 og utlevert til Nederland få dager senere.

Han har siden sittet i varetekt i Nieuw Vosseveld, et høysikkerhetsfengsel i Vught. Tiltalen lyder blant annet på flere drap og drapsforsøk, og rettssaken mot ham pågår nå.

Flere drap

Stjernevitnets advokat, Derek Wiersum, ble skutt og drept utenfor hjemmet sitt i september 2019 etter gjentatte ganger å ha krevd bedre beskyttelse for seg selv og klienten.

Vitnets bror ble drept da det ble kjent hvem som var aktoratets stjernevitne i saken mot Taghi.

De Vries ble selv truet på livet flere ganger og hadde i perioder politibeskyttelse. I 2016 anmeldte han drapstrusler han fikk fra en av mennene som var involvert i bortføringen av ølmagnaten Freddy Heineken.

Powered by Labrador CMS