Jan Morten Frengstad og Jeanette Håland under podkast-innspillingen.

Ringsaker blad og Østlendingen har lansert egen Janne Jemtland-podkast

Jeanette Håland og Jan Morten Frengstad har laget podkast om Janne Jemtland-saken. På et døgn har de fått over 1000 lyttere.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I går slapp Ringsaker blad og Østlendingen første episode av sin true crime/nyhetspodkast om Janne Jemtland-saken. 

De har fått over 1000 lyttere i løpet av det første døgnet, og er svært fornøyde med mottakelsen. 

– Vi har bare fått gode tilbakemeldinger så langt, både fra lytterne og internt i Amedia, sier nyhetsredaktør i Østlendingen Jan Morten Frengstad. 

– En elegant plattform

Han og Jeanette Håland i Ringsaker blad har satt sammen og laget episodene, som skal publiseres i relativt høyt tempo fram mot rettssaken mot Janne Jemtlands mann starter for fullt. 

Frengstad forteller at de ser på dette som en kreativ måte å oppdatere leserne på sakskomplekset.

Gårsdagens forside av Ringsaker blad.

– Det er tross alt et år siden, og det er mange lesere som ikke husker alle detaljene i saken. Første episode er en halvtimes gjennomgang av saken, mens neste episode handler om hvordan varaordføreren opplevde det, da hele Norges øyne var vendt mot Brumunddalen, sier han. 

Han mener podkast er et veldig elegant plattform, som mange vil finne egnet for å oppdatere seg på et så stort sakskompleks. 

– Vi ønsker å dekke rettssaken bredest og best mulig. Podkast er en elegant plattform, fordi lytterne kan konsumere nyheter i en passiv tilstand, når de kjører bil, klipper plenen eller bretter klær, sier Frengstad. 

– Håper vi kan inspirere

 Jeanette Håland i Ringsaker blad er journalisten som har laget podkasten sammen med Frengstad. Hun forteller at det har vært faglig utfordrende å sette sammen, men at hun er godt fornøyd med resultatet. 

– Det har vært veldig spennende rent faglig, og podkast er ikke noe jeg har erfaring med fra tidligere. Responsen fra lytterne så langt har vært veldig god, sier Håland til Medier24. 

Begge forteller at de tror det er den første norske true crime-podden produsert av lokalavisjournalister. 

Hun forteller at de begynte jobbingen for rundt en måned siden, og at det slik sett i podkastverden har gått veldig fort å få den på plass. 

– Jeg håper vi kan inspirere noen andre, og kan vise at selv om man er en lokalavis, med relativt små ressurser, kan man få til mye bra, sier hun. 

Podkastepisodene finner du her

Powered by Labrador CMS