Administrerende direktør Johan Hansson (VD) i det svenske medieselskapet Stampen. Til venstre: konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media.

Polaris Media-eide Stampen sparer 40 svenske millioner på ny trykkeriavtale

Svenske Stampen Media har inngått nye trykkeriavtaler gjeldene fra og med 2023.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Polaris Media, som eier 70 prosent av svenske Stampen Media, har inngått nye trykkeriavtaler for sine aviser med Borås Tidnings Tryckeri (Gota Media), Bold Printing Malmö (Bonnier) og NWT Media i Karlstad.

Alle avtalene gjelder fra 1. januar 2023. Den årlige kostnadsbesparelsen er beregnet til rundt 40 millioner svenske kroner.

- Jeg er fornøyd med at vi allerede har fått disse viktige avtalene på plass. Det gir oss god tid til å forberede flyttingen til de tre nye trykkeriene og optimalisere distribusjonsrutene for våre utgivelsesområder. De årlige kostnadsbesparelsene på rundt SEK 40 millioner gjør at vi kan fortsette å forbedre resultatene framover. Samtidig forlenger vi papiravisenes levetid og frigjør ressurser som vi kan legge på journalistikk og den digitale transformasjonen, opplyser Johan Hansson, adm.dir. i Stampen Media i en børsmelding.

Stampen Media har det siste året hatt en kraftig resultatforbedring med en økning i EBITDA fra NOK -14 millioner i 2019 til NOK 130 millioner i 2020.

Powered by Labrador CMS