Se pressekonferansen: 

Polaris Media kjøper det svenske mediekonsernet Stampen Media

– Dette er en strategisk og langsiktig investering for oss, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media. De blir største eier i selskapet med 51 prosent av aksjene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fredag inngikk Polaris Media ASA, sammen med de svenske medieselskapene NWT Gruppen AB og VK Media AB, en endelig og bindende transaksjonsavtale med Stampen Media AB og dets aksjonærer, skriver Polaris i en pressemelding. 

Totalt består Stampen i dag seks mediehus, med Gøteborgs-Posten («GP») som det klart største med omtrent 125.000 abonnenter.

Med de seks nye mediehusene har Polaris med det 45 mediehus i både Norge og Sverige. 

Videre skriver Polaris at deres andel av investeringen samlet sett er på 111 millioner svenske kroner. 

«Oppgjøret skjer ved at det ytes et aksjeinnskudd i Stampen Media på SEK 60 mill. gjennom en rettet emisjon og et kjøp av aksjer fra eksisterende aksjonærer for SEK 98 mill. Polaris Media sin andel av investeringen blir samlet SEK 111 mill», skriver de. 

Se pressekonferansen her: 

– Strategisk og langsiktig

Konsernsjef Per Axel Koch mener dette er en langsiktig investering, som kommer til å ende opp med en eierandel på 51 prosent i det svenske konsernet, ifølge pressemeldingen.

– Stampen Media har gjort en spennende reise og er i dag et stabilt selskap med dyktige medarbeidere og sterke mediehus. Dette er en strategisk og langsiktig investering for oss og vi ser fram til å lede og utvikle mediehusene sammen, sier Per Axel Koch, konsernsjef i Polaris Media i en pressemelding.

Polaris tapte for kort tid siden kampen om oppkjøp av et annet svensk aviskonsern: Mittmedia. Det ble kjøpt opp av Bonnier og Amedia. 

Koch blir styreleder

I pressemeldingen skriver Polaris at investeringen skal gjøres gjennom et felles investeringsselskap, PNV Media AB, hvor Polaris Media vil eie 70 prosent, NWT Gruppen 20 prosent og VK Media 10 prosent. Transaksjonen er forventet gjennomført 25. april 2019, og inneholder ingen vesentlige forbehold. 

Administrerende direktør i Stampen Media er Johan Hansson. Det nye styret vil bestå av Per Axel Koch (styreleder), Peter Hjörne (nestleder), Martin Alsander, Peter Markborn, Mats Muregård, Sture Bergman, og Per Olav Monseth, samt arbeidstakerrepresentantene Lisbeth Dahlgren, Lars Jonasson, Gabriella Mohoff og Marie Trollenvik, ifølge meldingen.

Powered by Labrador CMS