Endring i post­loven kan gi færre dager med lokal­avis på døren: - Ikke levelig

I april endres postloven. Posten vil redusere antall dager med postombæring til 2,5 dager i snitt i uka. Det kan bli skummelt for lokalavisene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Dersom de kutter ombæring til annenhver dag, uten å komme med kompenserende tiltak, vil det ikke være levelig for mange av våre medlemmer. Mange aviser har per i dag ingen alternativer til postlevering, sier generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for lokalaviser (LLA) til Klassekampen.

Fredag jublet han for mediestøttemeldingen, der kulturminister Trine Skei Grande (V) og regjeringen ønsker å sluse en større del av mediestøtten til landets lokalaviser. Men uten Postens levering, kan det se mørkt ut igjen. Hetland tar imidlertid ikke sorgene på forskudd.

– Inntil vi ser noe annet, håper og tror vi at den nye postloven blir til å til å leve med for lokalavisene, sier han.

Per i dag leverer Posten rundt 15 prosent av landets aviser, noe som tilsvarer 173.000 eksemplarer hver dag. I dag leveres det post fem dager i uka i snitt i Norge, men Posten ønsker 2,5 omdelingsdager i snitt, på grunn av nedgangen i brevpost.

Samferdselsdepartementet vil verken «avkrefte eller bekrefte» om endringene i postloven kommer denne uka, bare at de offentliggjøres i april.

Powered by Labrador CMS