TV 2s Premier League-anker, Jan Henrik Børslid, i aksjon foran kamera før Manchester City mot Wolverhampton i januar 2019.

Kilder: Budkampen om Premier League-rettighetene er i gang

Én av verdens viktigste sportsavtaler står på spill for TV 2 når det skal bys på Premier League-rettighetene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

  • Saken oppdateres.

Dagens Næringsliv skriver onsdag at den første budrunden til de nordiske Premier League-rettighetene startet onsdag klokken 11, og varer til klokken 13.

Det får også Medier24 bekreftet av flere uavhengige kilder.

Kilder forteller til Medier24 at TV 2 kan få en avklaring allerede i løpet av onsdagen, dersom Premier League velger å gå inn i eksklusive forhandlinger med budgivere som stiller finansielt sterkere enn TV 2.

En sentral kilde i TV 2s sportsredaksjon forteller at det kan bety oppsigelser i kanalen dersom rettighetene glipper. Kanalen har et omfattende apparat som jobber journalistisk og teknisk med Premier League-rundene, som går hver helg fra mai til august.

Medier24 var i dialog med TV 2-sjef Olav T. Sandnes tidligere denne uken. Han ønsket ikke å kommentere budrunden, men sa følgende i en kommentar:

– Vi kommenterer aldri løpende prosesser, men det er ingen tvil om at vi er interessert i Premier League, etter å ha vært med på å bygge opp denne rettigheten de siste ti årene. Samtidig er vi veldig bevisste på at sportsrettigheter ikke er noe vi har til odel og eie, men noe vi har til leie. Det gjelder også PL.

En kilde med tung erfaring fra tv-rettigheter forteller til Medier24 at det er overraskende stille rundt de pågående forhandlingene.

TV 2 har rettighetene i to år til. Kilder forteller til både Medier24 og Dagens Næringsliv at det kan bys på både tre- og seksårige PL-avtaler.

Det betyr at kanalen kan ende opp med å si fra seg verdens mest populære fotballrettighet enten fra 2022, 2025 eller 2028.

Kilder peker på TV 3-eier NENT som største konkurrent for TV 2.

Kommunikasjonssjef Tobias Gyhlenius kommenterte anbundsrunden slik overfor VG tirsdag:

«Vi har blitt informert av Premier League om at en anbudsprosess nå er åpen for rettigheter etter sesongen 2021/2022, og for tiden vurderes materialet, utenom det kommenterer vi ikke pågående eller fremtidige forhandlinger.»

TV 2 har hatt rettighetene siden 2010, og har satset tungt på de engelske fotballrettighetene som også har vært blant bærebjelkene for deres streaming-satsing TV 2 Sumo.

Da TV 2 sikret seg rettighetene fra 2016/2017-sesongen til 2018/2019-sesongen, skal de ha kostet nær 1,9 milliarder kroner, ifølge DN.

Kampanje skrev allerede 8. januar at TV 2 må ut i ny budkamp – bare et og et halvt år etter forrige gang de punget ut.

Powered by Labrador CMS