Schibsteds markedsplass-direktør Sondre Gravir (f.v.), konsernsjef Rolv Erik Ryssdal, tidligere konsernsjef i Schibsted Norge, Didrik Munch og finansdirektør Trond Berger (t.h.). Bildet er fra en tidligere resultatpresentasjon.

Disse 10 Schibsted-toppene tjente til sammen 73 millioner i fjor. Konsernsjef Rolv-Erik Ryssdal fikk 10 prosent mer enn året før

Litt høyere fastlønn og et lukrativt aksjespareprogram gjorde 2017 til et godt år for Schibsted-sjefene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mediekonsernet Schibsted ASA presenterte årsrapporten for 2017 tirsdag kveld. Selskapets økonomiske resultater - som kjent svært gode - er kjent fra resultatpresentasjonen tidligere i år.

Men i årsrapporten finner man også mange detaljer og annen informasjon for fjoråret. Blant annet hvordan godtgjørelsen til konsernledelsen utviklet seg i fjor.

Og den oversikten viser at de 10 konserntoppene som omtales i årsrapporten, tjente til sammen 73 millioner kroner i fjor. Det er en vekst på 7,6 prosent for de samme ti lederne - i fjor fikk de til sammen 68 millioer kroner.

Dette inkluderer både fastlønn, variabel lønn (bonus) og aksjespareprogram. For flere av dem utgjør verdien av aksjebonusene nesten like mye som fastlønna.

Det gjelder for eksempel konsernsjef Rolv Erik Ryssdal, som fikk en begrenset vekst i fastlønn i fjor - fra 4,3 til 4,4 millioner kroner. Dette riktig nok etter 25 prosent økning i 2016.

Samtidig økte verdien av blant annet aksjespareprogrammet hans så mye at han til sammen får en vekst i 1,2 millioner i samlet godtgjørelse - til 12,7 millioner kroner. Det utgjør en vekst på 9,96 prosent.

Aksjespareprogrammet og tidligere ordninger har også gitt konserntoppene en solid aksjebeholdning. Riktignok er børsverdien betydelig lavere i dag enn for noen år siden, men konsernsjef Ryssdal eier fortsatt aksjer verdt 13,4 millioner kroner. Schibsted Media-sjef Raol Grünthal har aksjer for 8,1 millioner kroner.

Schibsted Media-sjef Raoul Grünthal.

Mens publistisk direktør Torry Pedersen har aksjer for 4,1 millioner kroner. Pedersens øvrige lønnsopplysninger er forøvrig ikke å finne i årsrapporten, fordi han ikke sitter i den øverste konsernledelsen. 

 

Her er oversikten for Schibsted-toppenes lønn i fjor, detaljerte godtgjørelser - og aksjebeholdning for primærinnsidere per april 2018:

Powered by Labrador CMS