Sandefjords Blad-redaktør Steinar Ulrichsen.

Mann dømt for trusler mot Sandefjords Blad-redaktør 

Sendte over 100 meldinger til redaktør Steinar Ulrichsen. 

Publisert Sist oppdatert

En mann i 70 årene ble onsdag dømt for blant annet trusler mot Sandefjord Blad-redaktør Steinar Ulrichsen, skriver Journalisten. 

Mannens forsvarer, Steinar Thomassen ved Thomassen advokatfellesskap, skriver i en e-post til Journalisten at hele dommen vil bli anket. 

I dommen, som Medier24 har lest, her mannen dømt for flere forhold. 

I slutten av mai 2021 sendte mannen over 100 meldinger til Ulrichsen, med blant annet bilder av kampfly og naziflagg og et manipulert. bilde av Erna Solberg. 

I retten forklarte Ulrichsen at meldingene kom etter at avisen nektet å publisere en sak mannen ville ha i avisen. Den dømte mannen begrunnet meldingene med at pressen ikke er så snill med andre. 

Retten skriver at det er bevist utover en hver rimelig tvil at mannen sendte meldinger som på en skremmende måte krenket Ulrichsens fred.  

« Meldingene inneholdt blant annet bilder av kampfly og tekst om at Ulrichsen og institusjoner i byen skulle knuses. Dette var utvilsomt skremmende for Ulrichsen slik Ulrichsen også forklarte i retten.», skriver retten i dommen. 

Mannen ble dømt til ni måneders fengsel, kontaktforbud ovenfor en tidligere samboer, og oppholdsforbud i fem år i Sandefjord og omliggende områder. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS