Jérôme Franck-Saetervoll, administrerende direktør for RiksTV

Tono krever 105 millioner kroner fra RiksTV

Det går mot et nytt søksmål fra Tono mot RiksTV etter at det har oppstått uenighet om et pengekrav på 105 millioner kroner.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Rettighetsorganisasjonen Tono vant i fjor en flere år lang tvist med RiksTV.

Høyesterett slo fast at distributøren måtte sørge for at det ble betalt Tono-vederlag for musikk som framføres på de kanalene som RiksTV distribuerer, skriver Dagens Næringsliv.

Kanalene det dreier seg om, er 26 kanaler som sendes fra utlandet som RiksTV distribuerer. RiksTV hevdet i retten at Tono måtte ta opp spørsmålet med hver enkelt kanal, men Høyesterett var ikke enig med den tolkningen og mente det var RiksTV som måtte betale for musikkbruken.

Etter Høyesteretts dom har Tono derfor rettet et krav på 105 millioner kroner mot RiksTV. Dette skal utgjøre ubetalt Tono-vederlag i ti år, samt forsinkelsesrenter på 26,5 millioner kroner for tiden saken har tatt. RiksTV ble etablert i 2009 og har aldri betalt Tono-vederlag. RiksTV er uenig i summen Tono har beregnet og vil ikke betale. For noen dager siden tok derfor Tono ut ny stevning i saken.

– Vi kan bekrefte at vi per nå ikke har funnet noen løsning på saken, selv om det selvfølgelig hadde vært å foretrekke, sier administrerende direktør Jerôme Franck-Sætervoll i RiksTV til DN.

– Vi er rett og slett ikke blitt enige i forhandlingene. Det er utrolig trist at vi må holde på så lenge, sier Tono-direktør Cato Strøm.

Powered by Labrador CMS