Rolv Erik Ryssdal satt i styret til Danske Bank mens hvitvaskingsskandalen pågikk - kan måtte gå av

Det skriver både svenske Resumé og Nettavisen. Schibsted oppgir til Medier24 at Ryssdal selv ikke har noen kommentar til saken.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I dag kom nyheten om at den norske toppsjefen i Danske Bank, Thomas Borgen, går av etter en gigantisk hvitvaskingsskandale.

Hvitvaskingen skal ha pågått mellom 2007 og 2015, og ble avslørt av Berlingske Business. Ifølge dem kan det ha vært snakk om så mye som 53 milliarder danske kroner, som skal ha blitt hvitvasket gjennom bankens filial i Estland, skriver NTB. 

Schibsteds konsernsjef Rolv Erik Ryssdal ble valgt inn i styret til Danske Bank i 2014. Han satt altså i styret til Banken det siste året hvitvaskingen skal ha pågått.

Ifølge NTB ble det ikke satt i gang noen ekstern granskning av saken før i 2017 - tre år etter at Ryssdal ble valgt inn i styret.  

Den eksterne granskningsrapporten ble lagt fram onsdag og konkluderer med at det ikke er mulig å fastslå hvor store summer det har vært snakk om, ifølge NTB. 

 

Ingen kommentar

Svenske Resumé og Nettavisen skriver begge at Ryssdal kan bli nødt til å forlate styret i banken. 

Medier24 har onsdag forsøkt å komme i kontakt med med Ryssdal. Kommunikasjonssjefen i Schibsted Media Group, Nathalie Kåvin, opplyser til Medier24 at Ryssdal ikke har noen egen kommentar til saken, og henviser videre til styreleder i Danske Bank, Ole Andersen. 

Vi spurte blant annet om Ryssdal ønsket å kommentere saken, om han var klar over hva som skjedde, om han har foretatt seg noe i saken og hvordan kan kommer til å agere videre. 

I en pressemelding, gjengitt av blant annet Aftenposten, har Andersen skrevet at bankens styre tar selvkritikk for håndteringen av saken. 

– Banken har helt klart mislykkes i å leve opp til sitt ansvar i denne saken. Dette er skuffende og uakseptabelt og vi ber om unnskyldning til alle våre partnere, ikke minst våre kunder, eiere, ansatte og samfunnet generelt, sier han i meldingen. 

Powered by Labrador CMS