NTB-redaktør Sarah Sørheim tilbringer årets sommer på hytta i Vestfold, slik hun har gjort så mange somre tidligere.

#Sommerpraten:

NTB-redaktøren lot som hun hadde lest intervjuobjektets bok. Så avslørte hun seg selv på komisk vis

Sarah Sørheim er dagens gjest i #Sommerpraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste ut er nyhetsredaktør i NTB, Sarah Sørheim.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2021?

– De av oss som trodde 2021 skulle bli roligere enn fjoråret tok skammelig feil. I alle fall foreløpig. Første halvår åpnet med en dramatisk korona-PK 3 januar, og nesten samtidig kom stormingen av Kongressen med den påfølgende insettelsen av Biden. Dermed var vi i gang. Jeg har aldri opplevd et mer intenst nyhetsbilde enn dette siste året. Og aldri opplevd det som mer meningsfylt å være i journalistikken. Jeg er veldig stolt over og takknemlig for å ha vært en del av NTB-teamet i denne perioden.

– Hva er årets flause til nå?

– Det blir vel vanskelig å unngå min personlige rumpetroll-gate, da det glapp ut av meg i Aftenpodden at jeg ikke var HELT innforstått med at frosker kommer fra.. ja. Rumpetroll. Takk til mine kjære podcast-kollegaer Trine, Lars og Kjetil for å nekte å klippe bort akkurat den sekvensen. Og til alle på Instagram som har sendt meg video av rumpetrollets utvikling.

– Hjemmekontor - ja eller nei?

For min del: helt klart nei. Jeg elsker å omgi meg med folk, og jeg blir en mye dårligere leder og redaktør når jeg mister den daglige kontakten med kollegaene. Dessuten er breaking news en øvelse som best utføres rundt en desk. En fysisk en. Samtidig er jeg dødsimponert over hvor godt vi har klart oss fra hjemmekontorene, redaksjonen har strukket seg uendelig langt for at nyhetstjenesten skal holde samme fart og kvalitet som før pandemien.

– Hva gjør du i sommer?

– Det samme som alle andre sommere, pandemi eller ei: ferierer på hytta med familien. Først i Vestfold og så i Østfold. Sommer for meg er markblomster, svaberg, markjordbær, bading, en passe mengde løpeturer og kald hvitvin etterpå.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– NTB-appen klarer jeg meg ikke uten. Den holder meg oppdatert. Men ellers prøver jeg bytte aviser litt ut med Kindle, har et stort feriebibliotek på den jeg nok aldri blir ferdig med. Denne sommeren blir det også mye EM på TV.

– Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Her er det mye å ta av! Men glemmer dessverre aldri da jeg intervjuet en av Norges mest kjente forfattere om hans nye bok. Som jeg ikke hadde rukket å lese, men det turte jeg jo ikke innrømme. Så jeg bare latet som. Det gikk fint helt til jeg ble overmodig og stilte et litt intrikat spørsmål om avslutningen på hovedpersonens historie. Dessverre hadde jeg ikke fått med meg at han døde halvveis ut i boken. Etter det var det i grunnen bare å takke for seg.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Kjør på! Nå har du mulighet til å vise hva du kan, og hvorfor akkurat du bør få det ledige vikariatet til høsten. Det finnes ingen bedre jobbsøknad. Og husk å ha det litt gøy underveis, bli kjent med folk. Det er både morsomt og nyttig.

Powered by Labrador CMS