«TV 2 hjelper deg». Her representert ved programleder Solveig Barstad.

Slutt for «TV 2 hjelper deg» og «God kveld Norge» på lineær-tv

Forbrukerstoff fra «TV 2 hjelper deg» blir fremover å finne på TV2.no. Samtidig har programmet sin siste ordinære TV-sending senere denne våren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– I dagens medieverden forventer publikum å få forbrukerstoffet effektivt fortalt til enhver tid. Det er stor interesse for sakene «TV 2 hjelper deg» går inn i, og vi ser at forbrukerstoffet leses svært godt på TV2.no. Derfor mener vi denne merkevaren vil få et meget godt liv på TV2.no, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Satsingen er på mange områder lik den som ble gjort med «God kveld Norge» høsten 2020.

Solveig Barstad fortsetter i «TV 2 hjelper deg»-redaksjonen og kommer til å være fast forbruker-ekspert på TV 2 sine plattformer.

– Med 28 år på lufta er «TV 2 hjelper deg» det lengstlevende programmet på TV 2. Jeg er takknemlig for at jeg har fått lede programmet i 22 av disse årene og stolt over hva vi har fått til. Jeg er også glad for at vaktbikkje-funksjonen skal fortsette på TV2.no, og at jeg kan bidra til at norske forbrukere fortsatt skal få vår hjelp, sier programleder Solveig Barstad og legger til:

– I tillegg har jeg gitt uttrykk for at jeg også ønsker med andre arbeidsoppgaver og ser med stor glede fram til å gå løs på det, sier hun.

«TV 2 hjelper deg» endret forbrukerjournalistikken i Norge da det startet, ved å ta forbrukerne på alvor og hjelpe dem i kampen mot urett. Profesjonelle aktører er blitt konfrontert dersom de ikke holder det de lover, og det er stadig eksempler på at denne journalistikken har ført til endring både for store og små aktører.

Verken «TV 2 hjelper deg» eller «God kveld Norge» blir en del av TV 2 sitt lineære sendeskjema fra høsten.

– Nettsatsingen vi gjorde med «God kveld Norge» har vært en stor suksess. Dette har bidratt til at stoffområdet har fått et stort løft på TV2.no og dette vil fortsette med uforminsket styrke, forteller Kathrine Haldorsen.

Powered by Labrador CMS