Torunn Pettersen bruker ferien i Vesterålen.
Torunn Pettersen bruker ferien i Vesterålen.

Sommerpraten

– Jeg ble drukket under bordet av Frode Alnæs under et portrettintervju for 22 år siden

Tara-redaktør Torunn Pettersen forteller om sin største flause som ung journalist.

Publisert

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste kvinne ut er Torunn Pettersen, sjefredaktør i Tara. 

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019?

– Det ble en brakstart med nedleggelse av Bonnier Media i Norge, og oppstart av eget selskap som leverer samme Tara med god respons i markedet. For mediebransjen som helhet, så liker jeg at noen norske aktører satser på «langlesing».

– Hva er årets flause til nå?

– VGs dekning av Trond Giskes tur på Vulkan henger jo høyt. På den politiske arenaen er vel mangel på moral hos flere Stortings-representanter, som har fri tilgang til «honningkrukka» når det gjelder egne reiseregninger.

– Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?

– Ingen i år. Så da går tankene mine til min mentor og nære venn, avdøde Astrid Gunnestad. Der er det et tomrom som er vanskelig å fylle. Jeg savner hennes ærlighet og kunnskapsbase og journalistiske teft. 

– Hva gjør du i sommer?

– Jeg har doblet hundeparken med valp født i vårt eget hjem, og da ble det lavo-camping i stedet for hotell på vei til min mors barndomshjem på Andøya i Vesterålen. Camping i telt er en opplevelse jeg ikke har gjort på mange år. Ellers er Andøya helt fantastisk. Mitt barndomsparadis og en sterk kontrast til oppveksten på Bogerud i Oslo.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Telia har dårlig dekning her nord, men med egen mobil «ferierouter» fra Telenor har vi stort sett de samme vanene. Til og med ett par episoder på HBO har vi unnet oss, med 8 grader og sideregn utenfor husveggen.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar eller på jobb?

– Jeg ble drukket under bordet av Dance With The Stranger-gitarist Frode Alnæs under et portrettintervju for 22 år siden. Det var gøy mens det sto på, men at intervjuer gjøres edru har vært mitt motto siden.

 – Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Skriv navn riktig. Bidra på redaksjonsmøtene. Tenk oppfølgingsspørsmål til det du vet kommer til å være standard svar.

Powered by Labrador CMS