Torbjørn Monsen på fjelltur i Georgia.

Torbjørn Monsen blir ny journalist i Sør-Varanger Avis

Monsen er fersk i journalistfaget, men har med seg to mastergrader inn i jobben.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Torbjørn Monsen er ansatt som ny journalist i Sør-Varanger Avis. Det skriver avisen selv.

Monsen er ikke utdannet journalist, men har skrevet mye på nettstedet radikalportal.no, har mastergrader i russisk og filosofi, har studert sosialantropologi, retorikk og sammenliknende politikk, i tillegg til erfaring fra politiske og kulturelle organisasjoner.

Monsen forteller at han har sin første bachelorgrad fra Tromsø, og at han tidligere har jobbet som praktikant ved det norske generalkonsultatet i Murmansk.

Jobb-bytte?

Har du eller noen du kjenner skiftet jobb i mediebransjen? Send oss tips på tips@medier24.no

– Ønsket har vært å bruke det jeg har lært gjennom studier til å bidra med kommunikasjon og gjensidig forståelse på tvers av kulturelle skillelinjer. For min del, som nordmann med særskilt interesse for Russland, har nordområdene vært spesielt viktige, og jeg har lest mye om området samtidig som jeg har vært engasjert med politiske spørsmål i Bergen, sier Monsen.

– Slik jeg ser det, er akademisk lærdom viktig, men ikke tilstrekkelig for å få faktisk innsikt i det kulturelle fellesskapet i nord. Man er nødt til å oppsøke det. I så måte er en stilling i Sør-Varanger Avis helt perfekt, fordi man her får anledning til både å skaffe seg god innsikt i det lokale livet i Øst-Finnmark og forholdet Norge-Russland i det området i Norge hvor dette er mest aktuelt.

Ansvarlig redaktør Gunnar Sætra, ser frem til å jobbe med Monsen.

– Rett nok er han fersk i journalistfaget, men med to mastergrader i bagasjen har han kunnskap som kommer til å være viktig for avisa, Sætra.

Powered by Labrador CMS