Rune Åsprang. Leder for Strim

Flere store aktører går sammen om ny strømme­tjeneste. Vil ta opp kampen mot Netflix

TV 2, TVNorge, HBO Nordic, Disney, Discovery, BBC, Paramount Pictures, Comedy Central og MTV med på satsing.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I dag lanseres den nye strømmetjenesten, som samler innhold fra de ulike nevne mediene.

Strim har som målsetting å nå de omtrent 500 000 nordmenn som ikke har, eller ikke lenger bruker, et abonnement på tradisjonelle TV-pakker, opplyser de i en melding.

- Strim er Norges første strømmetjeneste som samler innhold fra TV 2, TVNorge, HBO Nordic, Disney, Discovery, BBC, Paramount Pictures, Comedy Central og MTV i én og samme tjeneste. Dette er bare starten. Etter hvert regner vi med å få enda flere innholdsleverandører på plass, sier leder for Strim, Rune Åsprang.

I meldinga skriver de at Strim er en app som inneholder tusenvis av filmer, serier og TV-programmer.

Appen lar seerne også strømme live-TV fra mange av de mest sette TV-kanalene i Norge. Strim app-en blir straks tilgjengelig på PC/MAC, Apple TV, via Chromecast, nettbrett og smarttelefoner. Etter hvert vil Strim bli tilgjengelig på flere skjermer, skriver de.

TV 2 og Discovery: - Spennende initiativ

Selskapet nevner at det er et historisk samarbeid på tvers av aktører i Norge - for å møte konkurransen fra Netflix og andre.

Prissetting har vært en avgjørende faktor for at for eksempel Netflix har klart å få såpass mange kunder på kort tid. Derfor er det også relevant å ta med prisen i Strim, som legger seg på ulike nivåer.

De lanserer tre pakker – «Strim mini», «Strim film & serier» samt «Strim familie», hvor den første pakken koster 149 kroner, den andre 299 og den siste 399 kroner.

I den samme pressemeldingen er TV 2-sjef Olav T. Sandnes og Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen sitert på at strømmetjenesten er et spennende initiativ. 

Bak strømmetjenesten Strim står RiksTV, som leverer TV over fiber og det digitale bakkenettet.

Powered by Labrador CMS