Arbeiderpartiets Trond Giske.
Arbeiderpartiets Trond Giske.

Trond Giske etter VG-fellelsen: – Sofie er en utrolig modig kvinne

Trond Giske mener det står respekt av Sofie, og av at hun har orket å bruke tid på å klage VG inn til PFU, sier Giske til TV 2.

Publisert

Det har stormet rundt Arbeiderpartiets Trond Giske mang en gang – nå sist etter at han danset med Sofie, på Bar Vulkan i Oslo. 

Videoen ble spredt, og det ble sendt en bekymringsmelding til Arbeiderpartiet, som VG slo stort opp. I etterkant har Sofie klaget VG inn til PFU, VG beklaget oppslaget, og onsdag ble VG også felt i PFU for presseetiske brudd på fem punkter i Vær varsom-plakaten.

Trond Giske sier til TV 2 etter fellelsen at han er glad for at Sofie selv har orket å stå i stormen.

– Sofie er en utrolig modig kvinne, som tør å stå opp mot mediemakten. Det står det all respekt av, sier Giske til TV 2 og fortsetter: 

– Jeg har aldri snakket med henne, men det hun har gjort har betydd mye for meg og familien min. Det er jeg utrolig takknemlig for, sier han videre. 

Han mener det står stor respekt av det Sofie har gjort, til tross for at det har vært en stor belastning for henne. 

– Den gangen dette stod på, så kunne hun sikkert, som mange andre ville ha gjort, sagt at jeg vil ikke ha noe mer med pressen å gjøre, når de oppfører seg slik. I stedet stod hun fram og fortalte sannheten, noe som sikkert var en stor belastning. Det står det stor respekt av, sier Giske til TV 2. 

Giske har ikke besvart Medier24s henvendelse onsdag. 

Powered by Labrador CMS