Trond Giske vil trekke seg fra rikspolitikken - refser pressen

– Mediene fortsetter å omtale usanne anklager mot meg uten noen dokumentasjon.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Trond Giske melder på Facebook fredag ettermiddag at han ikke vil søke renominasjon på Stortinget.

Han bruker samtidig anledningen til å refse pressen for andre gang på to dager.

«Mediene fortsetter å omtale usanne anklager mot meg uten noen dokumentasjon. Varsler og saker med usanne påstander kommer på trykk uten å vente på saksbehandling. Vanlige presseetiske regler om å kontrollere at opplysninger er korrekte, er lagt bort. Det kreves at jeg må motbevise påstandene.Det er umulig å stå i en situasjon hvor verken grunnleggende rettsregler eller presseregler gjelder», skriver han.

  • Medier24 har vært i kontakt med Trond Giske. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det han skrev på Facebook.

Valgkomitéen i Trøndelag Arbeiderparti jobber i dag med å lage et nytt forslag til styre. I den forbindelse spekuleres...

Posted by Trond Giske on Friday, August 28, 2020

Fredag omtalte Medier24 Aftenpostens avgjørelse om å ikke publisere saker om det siste varselet mot Giske. Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen uttalte:

– Vi har for lite dokumentasjon til å publisere en sak om at det har kommet inn et varsel.

– Kan ikke lenger stå i det

I sitt innlegg på Facebook gjør Giske det klart at han ikke vil stille som lederkandidat gjennom benkeforslag. Samtidig vil han ikke ta en ny stortingsperiode.

– Jeg vil ikke stille opp i et benkeforslag og anbefaler at årsmøtet samler seg om valgkomiteens forslag. Jeg håper de mange som har støttet meg i kommunepartiene i Trøndelag vil følge den oppfordringen, skriver Giske på Facebook fredag kveld.

Han skriver også at beskyldningene som har kommet, også vil kunne komme i fremtiden.

– Jeg har derfor sammen med familien min kommet til at jeg ikke lenger kan stå i dette, heller ikke i en renominasjon til Stortinget.

Powered by Labrador CMS