Produsent Christian Marstrander fra Lyder Produksjoner, programledere Svein Tore Bergestuen og Eva Sannum, og Roger Aarli-Grøndalen, ansvarlig redaktør i Journalisten
Produsent Christian Marstrander fra Lyder Produksjoner, programledere Svein Tore Bergestuen og Eva Sannum, og Roger Aarli-Grøndalen, ansvarlig redaktør i Journalisten

Tut & Mediekjør trekker seg fra samarbeid

– Vi tuter videre på egenhånd, sier Sannum og Bergestuen.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver duoen i en kronikk hos Kampanje.

Mandag kom nyheten om at Journalisten har lagt samarbeidet med podkasten «Tut & Mediekjør» på is i påvente av at saken skal behandles i fagbladets styre.

Samarbeidet har møtt kritikk, blant annet fra sjefredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord og pressetoppene.

I en kommentar mandag la ansvarlig redaktør Roger Aarli-Grøndalen i Journalisten seg flat.

Nå svarer Eva Sannum og Svein Tore Bergestuen i en kommentar hos Kampanje, hvor de sier at de kommer til å «tute videre på egenhånd».

– Siden samarbeidet med Journalisten ikke var vårt initiativ, og vi fortsatt ønsker å kunne stille kritiske spørsmål til både redaktører og pressetopper uten å stadig måtte debattere prinsipielle utfordringer, så tenker vi det er best å fortsette på egen hånd, uten redaktør. På den måten slipper styret i Journalisten å ta stilling til en sak det har gått problematisk politikk i, og vi kan fortsette vår folkeopplysning og mediekritikk der vi «forsøker å framstå som eksperter», utenfor pressens Vær varsom-plakat, skriver de.

I kommentaren trekker de også frem at generalsekretær i Norsk Presseforbund, Elin Floberghagen, mener podkasten burde omorganiseres hvis den skal kunne drives fri og uavhengig.

– Det er ikke noe å omorganisere i et hobbyprosjekt drevet på frivillig basis uten budsjett, som ikke har en redaksjon eller et mediehus i ryggen. Så det kommer ikke til å skje.

Powered by Labrador CMS