TV 2-profil Davy Wathne - en av de 12 som har signert brevet til sportsredaksjonens ledelse.

TV 2s sportsprofiler med knallhard kritikk av ledelsen: Beskriver et miljø preget av frykt og forskjellsbehandling

- Folk er redde for å havne i kulden, eller i verste fall miste jobben, heter det i et brev signert profiler som Davy Wathne, Fin Gnatt, Annemarta Giske og Ingrid Halstensen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

TV 2 har vært gjennom et dramatisk år med store nedbemanninger og omorganiseringer. Det har også flere ganger kommet konflikter til overflaten om arbeidsmiljø og fryktkultur. 

Nå skjer det igjen, etter et brev som ifølge VG er signert 12 av 13 fast ansette på TV 2 Sportens tv-desk i Bergen. 

VG skriver at brevet kom i kjølvannet av et møte som ble holdt 21. juni, om «problemer og utfordringer i avdelingen». 

De ansatte skriver at «en stadig økende bekymring hos oss på desken i Bergen gjør at vi er nødt til å si fra». 

Ifølge VG beskrives nærmest en fryktkultur, og situasjon hvor ansatte må «holde seg inne» med riktige ledere for å få spennende oppgaver - eller beholde jobben. 

De ansatte er videre bekymret for manglende journalistikk og nyhetstrøkk rundt sportsdekningen. 

Overfor VG beskriver flere ansatte dialogen nå som god. Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen svarer blant annet slik på kritikken i en e-post til avisa: 

– TV 2 Sporten er ikke et seminar for viljeløse glassmaneter, vi er et målrettet og ærgjerrig prestasjonsmiljø. Da vil det være meninger og motsetninger, og det er akkurat slik det skal være. Friksjon skaper utvikling og forbedring vi er avhengige av for å oppnå våre ambisiøse mål.

Jansen Hagen skriver videre at det har vært naturlig med usikkerhet og uenighet, men at man nå «løser utfordringene fortløpende gjennom en dialog jeg oppfatter som positiv, oppriktig og konstruktiv»

Powered by Labrador CMS