Kyrre Kjellevold, gravejournalist i E24 er gjest i Pressepodden

Pressepodden:

Kyrre Kjellevold gikk fra doktorgrad til grave­journalistikk: – Hjelper med å avsløre ting

Han har doktorgrad i regnskap og revisjon, men nå som Kyrre Kjellevold er bitt av journalist-basillen ønsker han ikke å gjøre noe annet enn å grave.

Publisert Sist oppdatert

– Vi journalister skal stille kritiske spørsmål til de som lager avtaler til vanlige folk med liten skrift. Min bakgrunn hjelper meg med til å avsløre sånne ting, sier Kyrre Kjellevold i Pressepodden.

Han har studert og forsket på regnskap, revisjon og økonomi i ti år ved NHH i Bergen. Nå underviser han på BI, samtidig som han jobber som gravejournalist i E24.

At Kyrre Kjellevold ble journalist er litt tilfeldig, men nå kan han ikke tenke seg å gjøre noe annet.

– Når du først blir bitt av basillen, altså når du er med å avsløre ting, som påvirker beslutningstakere i samfunnet, at du kan få til en en samfunnsendring og gi folk mulighet til å få sin egen oppfatning av ting.... Det er så meningsfullt, sier han.

– Det er veldig vanskelig å gjøre noe annet når du har opplevd dét.

Likevel sier han det er litt skummelt. Han er typen som glemmer tid og sted og sier han går over sin egen sak så mange ganger som mulig når han jobber med store avsløringer.

– Du må gjennomgå og se at alt er tilmøtegått. Du møter jo folk i vanskelige situasjoner. Etikken er alltid i forgrunnen i alt du gjør, og det er krevende. Mye mer krevende enn en forskningstilærelse på én måte, sier han.

Han tror vi trenger et mangfold i hva journalister er gode på, og har et konkret tips til de som vurderer å dykke ned i regnskap:

– Jeg tror journalister må bli tryggere med tall, og for å bli trygg på tall må du jobbe med tall.

I denne episoden av Pressepodden forteller han mer om hva han så etter i Argentum-saken, og deler sine tips til hva journalister må se etter når de leser regnskap.

Powered by Labrador CMS