– For at vi skal blomstre, så må vi ta initiativ og fortsette å være nysgjerrige, sier Mette Bugge om eldre journalister i Pressepodden.

Pressepodden:

Aftenposten-veteranen nekter å bli pensjonist. Dette er Mette Bugges beste råd for å blomstre som eldre journalist

– Vær så snill, ikke sett deg bort i en krok og tenk at du skal surfe inn på de siste årene, sier Mette Bugge i Pressepodden.

Publisert Sist oppdatert

Mette Bugge gikk på tampen av 2021 av som pensjonist etter 44 år som sportsjournalist i Aftenposten.

Men presseveteranen uttalte til Medier24 allerede da at hun ikke kom til å forlate journalistikken og bli fulltids pensjonist.

Nå - et snaut år senere - bekrefter Bugge at dette er blitt fulgt opp.

Hun jobber minst like mye som før - blant annet som frilanser for Aftenposten Historie - samt skriver på bøker og holder foredrag.

– Jeg skal aldri slutte å være journalist. Jeg skal slutte den dagen jeg ikke husker hva jeg heter, sier Bugge i siste episode av Pressepodden.

– Jeg brenner veldig for journalistikken. Og da er det ingen grunn til gi seg. Jeg har bare fortsatt, jeg, legger hun til med et smil.

Hør episoden øverst i saken eller der du finner podkast!

Ett av temaene Bugge holder foredrag om er hvordan eldre kan blomstre i redaksjonene - også etter fylte 50 år.

I Pressepodden deler hun sine beste tips om hvordan

– Vær så snill, ikke sett deg bort i en krok og tenk at du skal surfe inn på de siste årene. Det er ille for deg og ledelsen, sier Bugge.

– For at vi skal blomstre, så må vi ta initiativ og fortsette å være nysgjerrige. Vi må rekke opp hånda, og ikke minst være åpne for mer kompetanse, sier hun.

Bugge oppfordrer også journalister til å tenke på sitt ettermæle, og spørre seg hvordan man vil bli husket.

– Det må være mye bedre å gå ut av en redaksjon hvor folk sier «søren at han eller hun sluttet her» - i stedet for at folk tenker «gudskjelov for at vi ble kvitt han eller henne», sier hun.

Bugge forteller også hvorfor hun mener de siste 15 årene hun jobbet i Aftenposten var hennes beste, hvorfor sosiale medier er så viktig for hennes journalistiske virke og hva hun mener om sportsjournalistikken anno 2023.


Powered by Labrador CMS