Trine Kjus, journalist i Romerikes Blad, har koblet seg på debatten utløst av sjefredaktør i Avisa Oslo, Eirik Hoff Lysholm

Oslo-redaktørens utspill fikk kommentarfeltet til å koke

Avisa Oslo-redaktør Eirik Hoff Lysholm fikk reaksjoner da han skrev om boligprisene i Oslo, og nevnte Jessheim som eksempel: – Det er blitt fritt vilt å karakterisere oss i Oslo, sier Eirik Hoff Lysholm

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke skrev sjefredaktør i Avisa Oslo, Eirik Hoff Lysholm, en kommentar om boligpris-nivået på Grünerløkka der han og familien bor.

I kommentaren skriver han:

«For oss som foreldre vet jeg ikke helt hva som lokker mest: At barna skal bli nødt til å bosette seg på Jessheim eller et lignende sted ganske langt unna det livet vi har delt med dem hittil? Eller at de skal komme hjem etter studiene og bo gratis hos oss til de blir 35?»

 To dager senere fikk han svar fra journalist i Romerikes Blad, Trine Kjus i en kommentar med navnet «Ja, tenk å måtte sende døtrene til Jessheim. Det ville vært krise, eller?»

Hun påpeker at heller ikke i Jessheim har unge råd til å bosette seg fordi prisene har økt, og avslutter kommentaren med at det ikke er noen menneskerett å bo på Grünerløkka selv om man er født i Oslo.

Hoff Lysholm svarte med en ny kommentar hvor han påpekte at det ikke var Jessheim som var problemet. Han kaller utsagnet om menneskerett en respektløs retorikk, og mener det sporer av debatten. 

– Prøvde å skrive noe morsomt

Trine Kjus sier til Medier24 at hun ikke har noen forakt for Oslo.

– Jeg er selv fra Oslo og har hele familien min der. Og jeg kjenner meg ikke igjen i at det var et forsvar for egen hjemby. Det var en kommentar skrevet morsomt, jeg synes dette ble en snodig debatt, sier hun og legger til:

– Hoff Lysholm skriver at jeg var provosert, det var jeg ikke. Jeg prøvde å skrive noe morsomt rundt at dette er en problemstilling som også gjelder andre steder.

Hun påpeker at problematikken med høye priser er de samme på Jessheim.

– Det er mange som vokser opp på Jessheim som skulle ønske at de hadde råd til å bo her når de skal kjøpe seg noe eget. 

Kjus legger til at hun og Hoff Lysholm er enig i mange ting i debatten. 

– Og så ser jeg at det at jeg påpeker at det ikke er noen menneskerett å bo på Grünerløkka var noe som provoserte flere, både Hoff Lysholm og kommentarfeltet på Facebook, sier Kjus. 

– Grove karakteristikker fra politikere

Eirik Hoff Lysholm sier til Medier24 at han ikke ble provosert av kommentaren til Kjus.

– Jeg synes dog at det er interessant hvor vanskelig det er å føre en debatt om Oslo og Oslos utfordringer og problemer i fred. Da skal alle utenfor Oslo ha en mening. Vi er en Oslo-avis, og skriver om et Oslo-problem.

Hoff Lysholm påpeker at han dro fram Jessheim som et eksempel på en by i vekst nært Oslo.

– Og det at dette skulle skape et sånt engasjement, sier lite om Oslo, men mer om andre om steder, sier Hoff Lysholm.

Han påpeker at det heller var kommentarfeltene han reagerte på.

– Jeg synet at det er spesielt at politikere mener dette er en krig mellom meg og Jessheim. At en tidligere ordfører skal vise meg rundt i Jessheim, ser jeg som bortkastet. Og så kom det ganske grove karakteristikker av mine døtre fra politikere i de kommentarfeltene, sier han og legger til at det var en av grunnene til at han skrev en ny kommentar.

– Men noen redaktørkrangel er det ikke, det handlet ikke om hennes kommentar. Det er bare blitt fritt vilt å karakterisere oss i Oslo, sier han.

Han mener det er viktig å ta opp problematikken om de høye boligprisene.

– Og det må være lov å vise engasjement for Oslo.

For ordens skyld: Medier24s journalist Torill Henriksen jobbet som tilkallingsvikar i Romerikes Blad i 2012-2015, og hadde Trine Kjus som leder. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS