Egil Pettersen (til venstre) er ikke fornøyd med det som serveres fra NRK-programmet «Reiseradioen». Rune Lind i NRK mener programmet er mer enn godt nok.
Egil Pettersen (til venstre) er ikke fornøyd med det som serveres fra NRK-programmet «Reiseradioen». Rune Lind i NRK mener programmet er mer enn godt nok.

TV 2-veteran raser mot NRKs «Reiseradioen»: – Virker som programlederne er viktigere enn lytterne

Egil Pettersen fikk nok av radioprogrammet, og skrudde til slutt av. Redaksjonssjef i NRK mener Pettersen bommer på kritikken.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere journalist i Nordlys og TV 2, Egil Pettersen, fikk nok av programmet «Reiseradioen» på NRK Radio.

Han skrudde av, og la deretter ut et innlegg på Facebook om sin misnøye med programmet.

– Jeg synes det er viktig at vi journalister setter en del krav til det vi formidler. Det bør være relevant og troverdig, og det opplever jeg ikke at Reiseradioen er lenger. Enkelte ganger kan en lure på hva som har skjedd, sier Pettersen til Medier24.

Han mener programmet er blitt innholdsløst. Reiseradioen har gått på radio siden 1963.

– De snakker i munnen på og avbryter hverandre, og det virker som om programlederne blir sett på som viktigere enn lytterne deres.

Mener de mangler kunnskap

Pettersen trekker spesielt frem en reportasje om Svalbard, og mener programlederne virker kunnskapsløse når det kommer til norsk geografi.

– De begynte å fortelle om at de skulle reise til Svalbard. Det hele hørtes kunnskapsløst ut, og de omtalte Svalbard som om de skulle dra til verdens utpost. Det er et stykke Norge som alle journalister og reportere bør ha kunnskap om, sier Pettersen.

Dette er en rød tråd gjennom hele programmet, forteller han. Under Facebook-innlegget hans har flere lyttere kommentert at de er enig i det han skriver.

– Dersom de forsøker å nå ut til en yngre lytterskare, undervurderer de norsk ungdom i dag. De er ikke så dumme.

Ikke enig i kritikken

Redaksjonssjef i Underholdningsavdelingen i NRK, Rune Lind, synes ikke at Pettersen treffer på kritikken av Reiseradioen.

– NRK har et stort tilbud, og hvis han ikke liker Reiseradioen, så har vi flere valgmuligheter med mange andre kanaler i NRK. Reiseradioen er et underholdningsprogram med gode og flinke programledere som skal underholde, gi folk god sommerstemning og speile hele landet. Og det synes jeg virkelig de har gjort, sier Lind til Medier24.

Til Pettersens påstand om at programlederne ikke har nok kunnskap om geografi sier han følgende:

– Reiseradioen har vært over hele landet, fra sør til nord. De har vært i campingvogn, på bilturer, i båt, i telt og til og med direkte i zip line ned et norsk fjell. Alle som jobber med Reiseradioen kan også geografi, og Svalbard er faktisk et godt stykke mot nord og ganske langt unna sentrale strøk. Men absolutt også en del av Norge. Og like viktig for Reiseradioen som alle andre steder, men selvsagt veldig eksotisk på grunn av beliggenheten. Og det er det lov å tøyse litt med i Reiseradioen.

– Vi setter pris på alle tilbakemeldinger, også de som kanskje ikke er så positive. Og så er det godt at vi lever i et så bra land at dette blir en sak, sier han til slutt.

Powered by Labrador CMS