En kvinne med mikrofon og en mann med kamera på gaten foran en bygning.
TV 2s utenriksreporter Hilde Gran og fotograf Aage Aune avbildet i Israel.

TV 2s team måtte to ganger i tilfluktsrom under intervju

TV 2-reporter Hilde Gran har erfaring fra å dekke krigen i Ukraina. Men én ting er annerledes i krigen mellom Israel og Hamas.

Publisert Sist oppdatert

Krigen mellom Hamas og Israel har dominert nyhetsbildet i norske medier de siste dagene, og flere norske journalister på plass i området.

Hamas angrep Israel lørdag, og Israel har i ettertid erklært krig og innført blokade av det palestinske området.

TV 2s utenriksreporter Hilde Gran er på plass i området og forteller at det har vært - og er - en uoversiktlig situasjon med mye som skjer. 

– Et nyhetsbilde i løpende utvikling. Det har vært sterke møter med israelere i sorg og sjokk - folk som er i en sårbar situasjon, sier hun til Medier24.

– Vi prøver å ta alle hensyn, men samtidig opplever vi at de har et sterkt ønske om å fortelle om det de har blitt utsatt for, sier Gran. 

Hun opplyser at de av sikkerhetsmessige grunner selv måtte gå i tilfluktsrom to ganger mens de intervjuet folk - både i Ashkelon og Jerusalem.

Gran er i Israel sammen med TV 2-fotograf Aage Aune.

De er begge vant til å forholde seg til flyalarmer og angrep fra dekningen av krigen i Ukraina. Men situasjonen er annerledes i Israel, forteller hun.

– Det går veldig kort tid fra alarmen går til det smeller. I Ashkelon på mandag tok det ikke mer enn 20-30 sekunder, forteller Gran.

På den måten må de ta forholdsregler.

Blant annet har TV 2-teamet tingene de trenger rett ved seg, slik at de kan rykke rett til trappegangen eller tilfluktsrommet hvis alarmen går om natten. 

TV 2s team bodde i Ashdod de første to nettene, men har nå valgt å forflytte seg til Tel Aviv - både av sikkerhetsmessige, men også praktiske hensyn. 

Butikker, med unntak av matbutikker, og restauranter er stengt mange steder. 

– I Tel Aviv er det mer som er åpent, opplyser Gran.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS