Sjefredaktør i Adresseavisen, Kirsti Husby

Adresseavisen oppretter gravefond på 15 millioner kroner

Polaris Media tildeler gravefond til Adressa: – Med dette fondet ønsker vi å understreke viktigheten av gravende journalistikk, sier sjefredaktør Kirsti Husby.

Publisert Sist oppdatert

Polaris Media vedtok tirsdag å tildele Adresseavisen et gravefond på 15 millioner, opplyser avisen i en pressemelding.

Tildelingen er en anerkjennelse av bidraget Adresseavisen har gjort i etableringen av Finn - og eierskapet på 9,96 prosent av selskapet, ifølge meldingen.

I slutten av april ble det kjent at Polaris Media selger aksjeposten i Finn til Schibsted, og får igjen B-aksjer i Schibsted til en verdi på 2,5 milliarder kroner.

Fondet skal «støtte prosjekter som krever dybde og tid, og skal gi avisens journalister ressursene de trenger for å grave dypere i komplekse saker».

– Med dette fondet ønsker vi å understreke viktigheten av gravende journalistikk. Det er essensielt for demokratiet at pressen kan utføre denne typen tidkrevende journalistikk, sier sjefredaktør i Adresseavisen, Kirsti Husby.

 – Dette er en investering i Adresseavisens kjernevirksomhet og i samfunnsoppdraget vårt. Vi vil stå enda mer styrket i arbeidet med å bringe viktige saker fram i lyset, sier administrerende direktør i Adressa, Tove Nedreberg.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at eierskapet i Finn var 9,99 prosent. Dette er feil, det riktige tallet er 9,96 prosent. Feilen ble rettet 08.05.24 kl. 11.03.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS