Knut Eirik Olsen, tidligere NRK-journalist og Intrafish-grunnlegger.

MINNEORD:

Til minne om Knut Eirik «Eika» Olsen

«Han markerte seg som en dyktig journalist og en humørspreder av rang», skriver Nina Einem og Adrian Dahl Johansen på vegne av NRK i nord.

Publisert

Mangeårig mediemann og NRK-ansatt Knut Eirik Olsen døde natt til onsdag 10. juli. Eika ble 70 år gammel.

Han var utdannet pedagog, men tok journalistutdanning gjennom NRK og ble ansatt i NRK Finnmark i Vadsø i 1980. De som jobbet sammen med han i denne perioden beskriver han som et kraftsentrum i redaksjonen. Han var kreativ og oppfinnsom, og kom aldri på jobb uten å ha med masse ideer til hva redaksjonen kunne jobbe med. Han markerte seg som en dyktig journalist og en humørspreder av rang.

Eika vokste opp i Honningsvåg, og selv om størsteparten av familien etter hvert flyttet, så sluttet aldri Eika å titulere seg som honningsvåging. Han var stolt av det. Nord-Norge ble hans arbeidsplass også da han ha forlot NRK Finnmark. Hans merittliste er lang. Han har blant annet vært redaktør i Finnmark Dagblad, startet nettavisen Intrafish og jobbet i Barentssekretariatet i Kirkenes.

Hans siste periode i NRK var som journalist i NRK Nordland i Bodø fra 2008 til 2015. Politikk og næringsliv var hans kjerneområder i denne perioden. Redaksjonen satte pris på hans store kunnskap om landsdelen og ikke minst hans brede kontaktnett. Han hadde mange gode historier på lager fra en lang karriere. I sosiale lag på jobb var han kjent for sitt humør – og gode dansefot!

Noen år etter at han gikk av med pensjon fortalte Eika offentlig at han hadde fått sykdommen Alzheimers. Han ønsket åpenhet, og ville være et ansikt utad for sykdommen. Sammen med sin kjære Elisabeth jobbet han aktivt med å fortelle om hvordan det er å leve med sykdommen. Han etterlater seg også barn og barnebarn.

Eika vil bli dypt savnet av sine kollegaer og venner i NRK, og vi minnes han med takknemlighet.

Powered by Labrador CMS