VG, VG-bygget, Akersgata 55, Akersgata, Verdens Gang, Illustrasjon, Illustrasjonsbilde, Aftenposten, Schibsted.

Aftenposten Innsikt avpubliserer saker etter plagiat-sak

En dansk frilanser er involvert i en plagiat-sak som skaper ringvirkninger for flere skandinaviske medier. Nå avpubliserer flere norske medier saker fra samme frilanser. 

Publisert

Flere skandinaviske medier, deriblant Kristeligt Dagblad, danske Journalisten og svenske Aftonbladet - har valgt å avpublisere saker levert av en dansk frilanser.

De undersøkes nå for plagiat.

Frilanseren har også levert saker til norske redaksjoner, skriver Journalisten. 

Nå har Aftenposten Innsikt valgt å avpublisere 43 artikler de har kjøpt av frilanseren, mens de går igjennom innholdet, ifølge fagbladet.

Totalt har de kjøpt 50 artikler av frilanseren siden 2018.

– Vi vil gjerne komme til bunns og forstå omfanget i saken, også for å ivareta hans [frilanserens] rettigheter, sier redaktør Tine Skarland til Journalisten.

Flere norske aviser har kjøpt artikler fra frilanseren, deriblant Vårt Land, Dagbladet Pluss og Klassekampen, ifølge Journalisten.

Vårt Land opplyser til fagbladet at de har publisert ni saker siden 2020, men at de ikke har kjøpt eller publisert saker fra frilanseren siden 2022.

Én av disse artiklene er nå avpublisert.

– Etter at vi ble kjent med plagiatanklagene, har vi startet en gjennomgang av artiklene vi har publisert. Vi har også vært i kontakt med frilanseren som har innrømmet brudd på god sitatskikk i én av våre publiserte saker. Den er nå avpublisert, sier fungerende sjefredaktør Elise Kruse til Journalisten.

Medier24 har forsøkt å kontakte frilanseren, som foreløpig ikke har besvart vår henvendelse.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS