Aftenpostens logo utenfor Schibsted-bygget.

Fant feil i 23 artikler - Aftenposten Innsikt beklager på det sterkeste

Artiklene, som er skrevet av en dansk frilanser, mangler kildehenvisninger eller inneholder plagiat, opplyser Aftenposten Innsikt.

Publisert

Etter at danske medier i februar avdekket flere eksempler på dårlig sitatpraksis av en dansk frilanser, avpubliserte Aftenposten Innsikt 43 saker som var skrevet av frilanseren og som lå ute på magasinets nettside.

Nå har magasinet gjennomgått artiklene, og funnet feil i 23 av totalt 50 artikler som magasinet har kjøpt.

Det opplyser de selv i magasinet for april.

Journalisten omtalte saken først.

– Alle 23 artikler med mangler, slik de kom på trykk, bryter med Aftenposten Innsikts høye krav og standarder til journalistisk arbeid. Aftenposten Innsikt beklager på det sterkeste, skriver redaktør Tine Skarland i magasinet.

De opplyser at de ønsker å republisere artiklene de ikke fant feil i, og at de ønsker å publisere artiklene de fant feil i.

– Vi vil gjøre det synlig hva som er rettet, og utstyre sitater med korrekte kildehenvisninger, skriver Skarland.

To artikler har dog så omfattende mangler at de forblir avpublisert.

Aftenposten Innsikt er ikke de eneste som har publisert artikler av frilanseren. 

Kristeligt Dagblad, danske Journalisten og svenske Aftonbladet er andre publikasjoner som har valgt å avpublisere saker levert av frilanseren.

Medier24 har bedt frilanseren om en kommentar på e-post, men frilanseren har ikke besvart våre henvendelser. Aftenposten Innsikt skriver selv at frilanseren beklager dypt sine feil overfor magasinet og dets lesere.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS