Anne Lindholm i rød genser.
Anne Lindholm har klonet stemmen sin for Aftenposten.

Nå er Aftenpostens kunstige stemme i gang

Aftenposten har klonet stemmen til Anne Lindholm for å gjøre journalistikken mer tilgjengelig for publikum.

Publisert Sist oppdatert

Under Arendalsuka kunne Schibsted fortelle at robot-stemmer er en del av konsernets strategi for å få flere unge til å konsumere nyheter.

Allerede da var de i gang med å klone stemmen til Aftenpostens Anne Lindholm, kjent fra podkasten Forklart.

Mandag 6. mars er flere av Aftenpostens artikler utstyrt med en avspillingsknapp som får artiklene lest opp - nettopp av Anne Lindholm.

– Men Anne sitter selvsagt ikke og leser inn alle artiklene vi publiserer. Det ville vært helt umulig. Det er kunstig intelligens som gjør dette mulig. Enkelt forklart er det en robot som leser opp artikkelen, men så har vi utstyrt den med Annes stemmeprakt, sier Trine Eilertsen, ansvarlig redaktør i Aftenposten i en pressemelding.

Brukerne til Aftenposten har gitt uttrykk at de skulle ønske de rakk å lese flere saker hver dag imens de gjør andre ting.

– Stadig flere brukere holder seg oppdatert på nyhetsbildet ved å lytte, og mange gjør det nettopp gjennom podcaster som Forklart. Når vi nå gir Aftenpostens abonnenter mulighet til å lytte til alle artiklene vi publiserer hver dag, så senker vi terskelen for å utforske enda mer av vår journalistikk, sier Karl Oskar Teien, produktdirektør i Aftenposten.

Powered by Labrador CMS