Arbeids- og integreringsminister Hadia Tajik (Ap) holdt pressekonferanse i Marmorhallen i Oslo onsdag.

Hadia Tajik går av som statsråd. Vil fortsatt ikke gi innsyn i e-postene med Aftenposten

Ap-nestlederen trekker seg fra rollen som arbeids-og inkluderingsminister. Aftenposten og VG har hatt avsløringer om hennes bruk av penderboliger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Feil jeg gjorde for 15 år siden skygger over den jobben jeg gjør i dag, sier Hadia Tajik.

VG avslørte sist søndag hvordan Arbeiderparti-nestleder Tajik fikk tildelt skattefri pendlerbolig i 2006 til 2010 basert på en leiekontrakt hun aldri benyttet.

– Jeg beklager at jeg ikke håndterte dette bedre før, sier hun og forklarer at hun skal betale tilbake ekstraskatt.

Hun sier hun daglig har fått spørsmål fra pressen om bosituasjonen hun har hatt som stortingsrepresentant og statsråd.

– Allerede før saken fra Aftenposten ble publisert kalte du det en presseskandale. Flere medier har bedt om innsyn i korrespondansen mellom deg og Aftenposten. Den er ikke blitt gitt ut. Hva er grunnen til det?, spør Medier24.

– Den juridiske vurderingen er at dette er å se på som privat korrespondanse. Per i dag har jeg ikke tenkt til å levere det ut, sier hun.

–Hvordan har sakene som har kommet opp i mediene den siste tiden bidratt til at du nå går av som statsråd?

–Det er først og fremst de spørsmålene som er stilt knyttet til perioden 2006-2010 som gjør at jeg ser at dette er blitt en sak som overskygger for mye av regjeringens arbeid, arbeidet i departementet, sier Tajik til Medier24.

– Har fokuset fra pressen vært berettighet?

– Jeg må tåle å få kritiske spørsmål. De som har makt må det. Det tar jeg i mot, sier Tajik.

– Hvorfor forklarte du ikke om saken VG nå har belyst da sakene om Kjell Ingolf Ropstad og Eva Kristin Hansen pågikk i media?, spør journalist Maria Dyrhol Sandvik fra Klassekampen.

– Fordi det falt meg ikke inn. Hvis jeg hadde overskuet at dette var spørsmål jeg burde stilt meg selv på et tidligere tidspunkt så ville jeg gjort det. Det ville ha vært en heldigere håndtering, svarer Tajik.

Hun får også spørsmål om hun har forsøkt å tåkelegge VG-saken ved å gå ut mot Aftenposten.

Pressen er til stede før pressekonferansen. TV 2s kommentator Aslak Eriksrud til høyre i bildet er allerede direkte på TV 2 Nyhetskanalen

– Jeg har vært tydelig på at det er to forskjellige saker. Arbeidet VG har gjort i denne saken har vært helt ordinær kritisk journalistikk, sier Tajik.

Hun skal nå tilbake til stortinget, og fortsetter som nestleder i Arbeiderpartiet.

Aftenposten og VG har hatt flere artikler om Tajik og sett på hennes bruk av pendlerbolig i forbindelse med jobbene som stortingsrepresentant og statsråd.

Hadia Tajik havnet i klinsj med Aftenposten allerede før de hadde publisert sin sak og sa hun ikke hadde tro på at de ville gjengi hennes svar korrekt. Tajik har kalt det hele en «presseskandale», mens Aftenposten-redaktør Trine Eilertsen sier de har sitt på det rene og at hun aldri har opplevd noe lignende fra en statsråd.

Powered by Labrador CMS