Ansvarlig redaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen.

Aftenposten-sjefen hardt ut mot Tajik: – Har aldri opplevd maken som redaktør

Trine Eilertsen snakker ut om konflikten med Hadia Tajik i «Tut og Mediekjør».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Sjefredaktør og administrerende direktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, er gjest i denne ukens episode av podkasten «Tut & Mediekjør». I episoden snakker hun om den konflikten mellom avisen og statsråd Hadia Tajik (Ap).

I podkasten som ledes av kommunikasjonsrådgiverne Svein Tore Bergestuen og Eva Sannum, forteller Eilertsen at hun aldri har opplevd noe lignende.

— Det er en følelse av rystelse. Jeg har aldri opplevd maken som redaktør. Jeg har vært redaktør i 20 år og aldri opplevd maken til trefning med en sittende statsråd, sier Eilertsen i podkasten.

Tut og Mediekjør sier at de har bedt Tajik om et intervju, uten å få henvendelsen besvart. Til Medier24 skriver Tajik i en e-post dette om Eilertsens uttalelser.

– Alle med makt må tåle motstand og kritikk. Det gjelder særlig meg som statsråd, men selvsagt også sjefredaktøren i landets største avis.

– Aldri opplevd før

I podkasten får Eilertsen også spørsmål om hva hun legger i det, når hun sier at hun aldri har opplevd maken som situasjonen med Tajik.

Til det svarer sjefredaktøren:

— Vi har hatt mange skarpe diskusjoner med politikere, det er en del av relasjonen mellom presse og politikere som er lang og intens og ofte veldig nær.

Og fortsetter:

Men å oppleve det vi opplevde på fredag, at en politiker på det nivået som Tajik går ut på den måten hun gjør, og det jeg så hun klarte å virvle opp av motstand og kritikk mot en sak som ikke var publisert og mot Aftenposten, det har jeg aldri opplevd før.

– Tar ingenting personlig

I episoden innvender programlederne også:

— Noen vil kanskje si det var på tide at du som redaktør ble hovedskyteskive for kritikk, du satt hele helgen og svarte på Facebook og sto i det, som jo mange andre som er under medias kritikk gjør.

Eilertsen svarer:

— Jeg har opplevd å få kritikk, men det er ingenting som har lignet på dette når det gjelder volum og kraft. Men det var en veldig interessant erfaring. Jeg skal ikke si jeg var glad for det, men jeg synes det er nyttig.

I episoden sier Eilertsen også følgende:

– Jeg tar ingenting personlig, det går på min rolle som redaktør. Og jeg har stillingstillegg for å stå i dette her, sier Eilertsen.

  • Hør hele episoden av Tut og Mediekjør i avspilleren øverst i saken. Denne artikkelen er et resultat av et redaksjonelt samarbeid mellom Medier24 og Tut & Mediekjør.

Powered by Labrador CMS