Ellen Eriksen og Henriette Marvik Berg er nye SoMe-journalister i Vink.
Ellen Eriksen og Henriette Marvik Berg er nye SoMe-journalister i Vink.

Ellen Eriksen og Henriette Marvik Berg Vinks nye SoMe-journalister 

Aftenpostens Vink fikk 188 søkere da de lette etter ny SoMe-journalist.

Publisert Sist oppdatert

– Det var rett og slett så mange sterke kandidater at vi ble nødt til å ansette to, sier kultur- og Vink-redaktør Cecilie Asker, i en pressemelding.

Til slutt landet Vink på å ansette Ellen Eriksen og Henriette Marvik Berg til å bli redaksjonens nye SoMe-journalister.

Eriksen kommer fra P3 meninger, mens Marvik Berg har vært skrivende vikar i Vink det siste året.

– Det var usedvanlig mange dyktige navn i denne søknadsbunken. Men det som gjorde at de to skilte seg spesielt ut var blant annet at de hadde inngående strategisk forståelse og kompetanse om ulike SoMe-plattformer, som de evnet å omsette til journalistiske distribusjonskanaler, sier Asker. 

De nye journalistene skal tilhøre Vink-redaksjonen, men vil også få i oppgave å spre kunnskap og kompetanse til resten av Aftenpostens redaksjon.

– Det er gøy at Aftenposten satser skikkelig på sosiale medier, og jeg gleder meg masse til å teste ut nye ting med Vink, sier Eriksen.

I pressemeldingen kommer det fram at Vink har planer om å lansere på Tiktok. I tillegg skriver de at Vink nylig passerte konkurrenten Avisa Oslo på Instagram i antall følgere.

– Det blir spennende å se hva vi får til for resten av Aftenposten på disse plattformene. Vi trenger jo å få opp Aftenpostens synlighet på blant annet Instagram og TikTok for å nå yngre målgrupper og nye lesere, sier Marvik Berg.

Torsdag skulle Aftenposten presentere sin nye utviklingsredaktør, Jostein Larsen Østring. 

I den utsendte e-posten til bransjemediene la sjefredaktør Trine Eilertsen ved feil dokument, og sendte i stedet vurderinger til stillingen som SoMe-journalist, der aktuelle kandidater ble nevnt med navn.

– Det er bare å beklage på det aller, aller sterkeste. Det er alvorlig, sa Eilertsen til Medier24 torsdag.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS