Aftenposten vant SKUP-prisen i fjor

Aftenposten vant europeisk pressepris

Stakk av med pris for gravende samarbeidsprosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten er en av vinnerne av årets IJ4EU Impact Award, en årlig pris som deles ut til graveprosjekter der europeiske mediehus har samarbeidet på tvers av landegrensene, skriver de i en pressemelding.

Totalt ti mediehus, deriblant BBC, Le Monde og Spiegel, deler prisen for arbeidet med “Xinjiang Police Files”, en database med dokumenter og bilder som avslørte nye detaljer om undertrykkelsen av uigurer og andre minoritetsgrupper i den kinesiske Xinjiang-regionen.

Aftenpostens papirforside 25. mai 2022

Aftenposten-journalistene Kristoffer Rønneberg og Nina Selbo Torset mottar prisen på vegne av Aftenposten. Utviklerne Torstein Ringnes og Sean Meling Murray samt designer Constantin Eberle har også jobbet med sakene.

– Denne prisen viser verdien av godt samarbeid på tvers av landegrensene og vår forpliktelse til å fortsette å levere undersøkende journalistikk av høy kvalitet, sier stabssjef Morten Andersen i Aftenposten.

– I lukkede land som Kina er det ofte vanskelig å få tak i informasjon. I dette tilfellet fikk vi tilgang til en stor lekkasje som dokumenterte alvorlige overgrep mot sivile i Xinjiang. Ved å samarbeide med andre redaksjoner ble det lettere å håndtere den store informasjonsmengden og å dele erfaringer om hvordan dokumentene best kunne brukes, sier han.

Powered by Labrador CMS