Leder for politisk avdeling i Dagbladet, Steinar Suvatne, sier klagen skyldes intern svikt i redaksjonen.

Dagbladet-klage kan ha stengt for innsyn i Tajik-saken

– Det har vært et stort arbeidspress i Tajik-saken, og tydeligvis har det vært en glipp i innsynsarbeidet vårt, sier Dagbladet-leder til Journalisten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mediene kan ha mistet muligheten til å klage på innsynsnekten fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet i tidligere arbeidsminister Hadia Tajiks mye omtalte korrespondanse med Aftenposten.

Det melder Journalisten, som sammen med Tut og Mediekjør har funnet ut at én klage til departementet fra Dagbladet nå blokkerer videre klagemuligheter til Sivilombudsmannen.

Norsk Presseforbunds rådgiver Sindre Granly Meldalen skrev i en kommentar hos Medier24 i slutten av februar om denne «fellen», og omtalte det også som «en tabbe» mediene må unngå.

For hvis departementet mottar en klage, så vil den havne hos Kongen i statsråd. Da er alle videre muligheter trolig ute.

«Først og fremst fordi Kongen i statsråd ikke er en reell klageadgang – klagen vil garantert ikke bli tatt til følge. Men det vil også umuliggjøre en senere klage til Sivilombudet. Og skulle Kongen i statsråd behandle bare en av klagene, vil det føre til at alle de andre klagene også avvises av Sivilombudet, uansett hvor urimelig det er.», skrev Granly Meldalen.

Leder for politisk avdeling i Dagbladet, Steinar Suvatne, sier til Journalisten at klagen skyldes en intern glipp og er «beklagelig».

– Ikke alle journalister er kjent med et smutthull i lovverket som i praksis setter offentlighetens innsynsmuligheter sjakk-matt. Det har vært et stort arbeidspress i Tajik-saken, og tydeligvis har det vært en glipp i innsynsarbeidet vårt, sier Suvatne.

Dagbladet-lederen forteller til Journalisten torsdag ettermiddag at redaksjonen nå vil forsøke å trekke klagen overfor departementet.

Powered by Labrador CMS