Ingeborg Senneset i Aftenposten.
Ingeborg Senneset i Aftenposten.

Ingeborg Senneset fikk Facebook-innlegg om feilinformasjon slettet - for feilinformasjon: – Problematisk

Aftenposten-profilen opplevde å få innlegget sitt om feilinformasjon om vaksiner slettet. – Feil vil skje, svarer Facebook.

Publisert

For en drøy måned siden la Aftenposten-journalist og debattant Ingeborg Senneset ut et innlegg som omtalte vaksiner.

Da hun tirsdag 10. mai gikk inn på Facebook-kontoen sin så hun at innlegget var slettet.

– Det er svært problematisk hvis Facebook skal ta ned innhold som forsøker å informere. Når du i tillegg gjør det ovenfor en norsk journalist som jobber med teamet begynner det å bli et annet nivå. Det er ikke bra, sier hun til Medier24.

Hun forteller at hun først reagerte med å bli irritert, og tror det vil slå tilbake på Facebook.

– Hvis informasjon blir tolket som desinformasjon, så har de et kjempeproblem, særlig i en periode der de sliter med å holde på brukere, sier hun.

Dette la Ingeborg Senneset ut etter at innlegget hennes ble slettet.
Dette la Ingeborg Senneset ut etter at innlegget hennes ble slettet.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Senneset har hatt problem med Facebook. Tidligere har hun fått kontoen sin stengt ned og bedt om å verifisere kontoen sin.

– Likevel blir det tatt ned innhold. Det går ikke så bra på kontoret, tydeligvis, sier hun, og legger til:

– For egen del synes jeg det er både trist og irriterende, men fra et ytringsperspektiv og et demokratisk perspektiv er det alvorlig i tillegg.

Dette svarer Facebook

Meta, som driver Facebook, er blitt forelagt kritikken fra Senneset, via kommunikasjonsbyrået Släger.

En ikke navngitt talsperson fra Meta svarer skriftlig at i «denne konkrete saken må vi undersøke nærmere hva som har skjedd, men generelt kan vi si at vi i løpet av pandemien har fjernet millioner av falske anklager om Covid-19 og vaksinerelaterte saker.»

Videre skriver vedkommende:

– For å identifisere og fjerne innhold som bryter med våre retningslinjer, bruker vi en kombinasjon av teknologi, menneskelig gjennomgang og anmeldelser fra våre brukere. De siste årene har teknologien begynt å spille en mer sentral rolle i dette arbeidet. Denne teknologien er kontinuerlig i utvikling og blir stadig bedre på å identifisere og automatisk fjerne innhold som bryter med våre retningslinjer.

– Men ingen håndhevelse er perfekt og feil i fjerning av innhold vil skje, uansett om det er teknologi eller mennesker involvert. Vi jobber hele tiden med å forbedre oss og nettopp derfor kan brukere alltid spørre om en ekstra gjennomgang om man mener det er gjort en feil.

Selskapet er ikke enige i at Facebook sliter med å holde på brukere.

Som vi nylig skrev om i KOM24 så vokser Meta i alle aldersgrupper, og er fortsatt Norges desidert største sosiale medier-aktør.

Powered by Labrador CMS