Flere av de ansatte i Vink: fra venstre Maria Pettrém, Morten Schwencke, Erik Gulbrandsen, Sigrid Gausen og Siran Øzalp Yildirim.

Gigantskip-kok i pressen: Aftenposten lagde guide til amerikanske seilere

– Vi er spent på om det vil bli ekstra trykk der vi har anbefalt, sier nyhetsleder i Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

– Når så mange amerikanske sjøfolk skal kose seg på byen i Oslo, tenker vi at det kommer til å bli "crowded", som de ville sagt. En stor del av det vi gjør til daglig er å skrive guider, det er vi gode på og kan gjøre på kort varsel, forteller Morten Schwencke i Aftenposten.

Han er nyhetsleder i Vink. Onsdag publiserte de «The Ultimate Guide to American Sailors in Oslo», med tips til festglade amerikanske seilere.

Anledningen er inntoget av gigantskipet «USS Gerald R. Ford» i Oslo-fjorden, lastet med 4500 amerikanske seilere.

Bilde av guide for amerikanske seilere på Aftenposten.
Slik ser Vink-guiden til de amerikanske seilerne ut.

– Vi satte sammen en journalist og en anmelder - og hev sammen våre beste tips, litt norsk, litt amerikansk, litt til store grupper og en dæsj humor.

Guiden er skrevet på både norsk og engelsk, slik at den faktisk skal være nyttig for seilerne, forteller Schwencke.

– Den er ikke bare for å more norske lesere, sier han.

Vink lager mange guider og anmeldelser, og er vant til å forholde seg til brukerbehov, nytteverdi og hva leserne vil ha, forteller nyhetslederen.

– Øvelsen er helt lik, men denne gangen er målgruppen «turister» og ikke bare den vanlige målgruppen: Oslo-folk i alderen 25-35.

Men Schwencke mener at guiden for amerikanske seilere også kan være nyttig for andre lesere.

– Jeg tror ikke det blir en vane å skrive guider til den amerikanske marinen eller andre grupper som kommer til Oslo, vi er først og fremst til for Oslo-folk, påpeker han.

– Vi er spent på om det vil bli ekstra trykk de stedene vi har anbefalt. Det vi ønsker er best mulig Oslo-opplevelser for amerikanerne – det er vårt mål.

Powered by Labrador CMS