Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen forteller i siste episode av «Tut & Mediekjør» at Aftenposten vil dempe belastningen på Laila Anita Bertheussen.

Aftenposten vurderer å dempe dekningen av Bertheussen-saken

– Vi må følge med på det generelle medietrykket, sier nyhetsredaktøren.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Aftenpostens nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen sier avisen vil vurdere å dempe dekningen av den pågående rettssaken mot tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen.

– Vi må følge med på det generelle medietrykket, og vurdere det, hvis trykket er så stort i andre medier, om vi demper oss noe på Aftenposten, sier Strøm-Gundersen i den siste episoden av podkasten «Tut & Mediekjør».

Hun forteller også at Aftenposten vil unngå å kalle rettssaken for «Bertheussen-saken», samt minimere bruken av portrettbildet hennes. Begge deler for å dempe belastningen.

NRKs etikkredaktør Per Arne Kalbakk er også gjest i podkasten og medgir at statskanalen også vil ta noen grep fremover.

– I lange perioder vil det være lite tilstedeværelse på front for eksempel, for vi må tenke på både den dekningen NRK lager, og den dekningen mediene samlet lager, hvordan det virker på de involverte, sier Kalbakk.

Bertheussen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 115 for ved bruk av blant annet trusler å ha sørget for at det var en fare for å hindre eller påvirke arbeidet til Wara, tidligere samfunnssikkerhetsminister Ingvild Smines Tybring-Gjedde (Frp) og Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde.

Det er satt av ti uker til behandlingen av saken.

Per Arne Kalbakk, etikkredaktør i NRK, forteller at NRK-fronten også vil tone ned dekningen. 
Powered by Labrador CMS