Assisterende generalsekretær Reidun Kjelling Nybø i Norsk Redaktørforening.

Kraftverk fikk 600.000 kroner i bot for å slippe inn journalist

– Dette burde vært håndtert på en annen måte, sier Norsk Redaktørforening.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Kraftselskapet Sira-Kvina i Agder er ilagt et gebyr på 600.000 kroner fordi en journalist ble tatt med inn i et klassifisert anlegg, skriver Agder Flekkefjords Tidende.

Det var Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) som har utstedt boten, og henviser til den såkalte beredskapsforskriften.

Hendelsen fant sted tilbake i 2018, men boten ble ilagt nylig.

Administrerende direktør i Sira-Kvina , Gaute Tjørhom, sier til Agder at journalisten - som kom fra et fagtidsskrift - ble sluppet inn ved en feiltagelse.

– Det er tydelig forbud mot dette i kraftberedskapsforskiften § 6.3 og vi ble derfor ilagt et gebyr på 600.000 kroner. Vi bestrider ikke fakta i saken, men er nok overrasket over beløpets størrelse. Vi har likevel valgt å akseptere det, sier han til avisen.

Norsk Redaktørforening reagerer på boten.

– Dette burde vært håndtert på en annen måte. Her er det snakk om at en journalist fra et seriøst, redaktørstyrt medium som fikk være med inn. Det må jo ha vært mulighet for å avtale med journalisten at vedkommende skulle vise diskresjon om det som eventuelt var følsomt av informasjon, sier assisterende generalsekretær Reidun K. Nybø til Europower.

Powered by Labrador CMS